עישון פסיבי (Secondhand ) מסכן ילדים

כולם יודעים שעישון מסוכן לבריאות. אם אתם מעשנים וטרם החלטתם להגמל (או לא הצלחתם), עליכם לדעת שעישון במקומות סגורים כמו בבית או במכוניתמסכן את בריאותם של ילדיכם. ישלעשות כל מאמץ על מנת למנוע חשיפה של ילדים לחומרים המסוכנים הנפלטים עם העשן. אם עד כה לא החלטתם להפסיק לעשן, אולי הנתונים הבאים יעזרו.



מאת: לוטי זילברמן


2P סטודיו

עישון פסיבי (Secondhand ) מסכן ילדים

כולם יודעים שעישון מסוכן לבריאות. אם אתם מעשנים וטרם החלטתם להגמל (או לא הצלחתם), עליכם לדעת שעישון במקומות סגורים כמו בבית או במכוניתמסכן את בריאותם של ילדיכם.

ישלעשות כל מאמץ על מנת למנוע חשיפה של ילדים לחומרים המסוכנים הנפלטים עם העשן. אם עד כה לא החלטתם להפסיק לעשן, אולי הנתונים הבאים יעזרו. אם הניסיון האישי לא מצליח אפשר לפנות לרופא המשפחה ולקבל הדרכה.

 

       עישון פסיבי נקרא גם עישון טבק סביבתי.העשן שמשתחרר לאוויר בזמן העישון נשאר באוויר שעות ואפילו ימים ! אפילו אם האוויר נראה צלול הוא לא. גם אם לא מעשנים בחדר הילדים, החלקקים של העשן מתפזרים מהר בכל הבית.

       עשן הסיגריות מכיל יותר מ-400כימיקלים. חלק מכימיקלים אלה עלול לגרות את האף, הסינוסים, האוזן התיכונית (middle ear ) והריאות. רוב החמרים גורמים לסרטן בקרב המעשנים. עישוןבקרבתהילדיםחושף אותם לסיכון דומה.

       עישון פאסיבי מגביר את הסיכון להתפתחות אסטמה אצל הילדים. אם הם כבר חולי אסטמה, העישון יגביר את תדירות הביקורים בחדר מיון.

       עישון פאסיבי מגביר את הסכנה לזיהומים בדרכי הנשימה עד לדלקת ריאותודלקות של הסימפונות.

       עישון פאסיבי מגביראתהסיכוןלמוות בעריסה .(בארצות הברית נרשמים כ-2000מקרים בשנה של מוות בעריסה וברונכיטיס).

       עישון פאסיבי מגביר אתהסיכון לסרטן, כולל לאוקמיה.

        ככל שהחשיפה גדולה יותר, הסיכונים גדולים יותר. הפחתת החשיפה מפחיתה את הסכנה, אך הרמה הבטוחה ביותר היא כמובן לא להיחשף לעישון.

       נשים בהריון המעשנות מסכנות את העובר. עוברים החשופים לעשן סיגריות לפני הלידה, נולדים במשקל נמוך יותר מהממוצע. מחקרים מראים שהם גם עלולים לסבול מהפרעות התנהגותובעיות בלימודים מאוחר יותר בחיים.

       ככל שמפחיתים מוקדם יותר את החשיפה לעשן סיגריות, הסכנה לפגיעה בילדים פוחתת.

       מחקר חדש שהתפרסם בחודש יוני השנה מצא בנוסף שאפילו חשיפה למינונים נמוכים של עישון פאסיבי עלולים לפגוע במערכת הלב וכלי הדם של ילדים. החוקרים מסבירים שכמויות קטנות עלולות לגרום להקשחה של העורקים של הילדים והם עלולים לפתח בגיל צעיר מאוד אטריוסקלרוזיס. הם גם סבורים שהנזק עשוי להיות הפיך בחלקו, אחרי הפסקת החשיפה. הדברמדגיששובאתהחשיבות לדאוג לסביבה נקיה מעשן בבית ובמקומות ציבורים.

 

המחקר נעשה בפינלנד ב-research center of applied and preventive cardiovascular medicine at the university of turkuוהתפרסם ב-journal circulationבגיליון 5/06/2007.

המחקר גם התפרסם בחדשות של האגודההאמריקאיתלרפואתלב.

 

הניקוטין הוא אחד החומרים הממכרים ביותר הידועים. רוב האנשים מנסים כמה פעמים עד שמצליחיםלהיגמל, ולמרות זאת מיליוני אנשים בכל העולם מפסיקים לעשן מדי שנה שנה. התרומה לבריאות של המעשנים ושל ילדיהם שווה את המאמץ. ה-epa (environmental protection agency) וה –hhs (us department of human health ( servicesעובדים ביחד במטרה לחנך הורים ומורים להפוך את הבית,לנטול עשן. הם ממליצים: לא לעשן בבית וברכב ולא להרשות לאורחים או לבני משפחה המבקרים לעשות זאת. כמו כן יש למנוע מהמטפלות או עוזרת לעשן בביתכם. עדלגמילהמוחלטתבחרו לעשן מחוץ לבית. איןזהמספיק לעבור לחדר אחר בבית או לפתוח חלון. תינוקות ופעוטות הנפגעים במיוחד מהעישון הפאסיבי.