המיתוסים הכי מוכרים שרק פוגעים באיכות השינה של ילד

עזבי אותך מסיפורי סבתא, רוב בעיות השינה הן התנהגותיות ...אם את רוצה לחזור לישון פשוט למדי את הילד שלך להירדם בעצמו


מאת: גלי חן – יועצת שינה בשיטת 'לילה טוב'


המיתוסים הכי מוכרים שרק פוגעים באיכות השינה של ילד
עוד לא יצאתם מבית החולים ואת כבר מוצפת בטלפונים מכל הדודות שמסבירות לך את הוראות ההפעלה המדויקות לגידול הרך הנולד.
עצה קטנה ממני – אל תעזי לפצות פה ופשוט תקשיבי, ושלא תשכחי להסכים איתן על ה-כל כי פשוט אין דרך אחרת. 
הנה השיעור הראשון שלך כאמא בו תגלי שממש כמו שהן מחסירות את המרכיב הכי חשוב בכל מתכון, גם עכשיו בין שלל העצות הנהדרות יתחבאו להם מיתוסים שעוברים מדור לדור ולמעשה רק פוגעים באיכות השינה של תינוקך.
 

אין לך חלב, את לא רואה שהילד רעב? תני לו דייסה והוא ישן כמו תינוק

גם אתן חושבות שתינוקות יונקם אינם יכולים לישון לאורך הלילה? אז יש לי חדשות בשבילכן: תינוקות יונקים דווקא יכולים לישון מעולה! פורמולה ודייסה אינן יבטיחו שנת לילה טובה, ואולי אף ייפגעו באיכות השינה. בדייסה יש פחמימות מורכבות הגורמות לשובע גדול לזמן קצר, מה שיכול לגרום לכבדות בתחילת הלילה ואף להפריע בהירדמות, מה שבטוח זה לא מה שיבטיח שנת לילה רצופה. 

 

בשביל לגמול מאוכל תדללי את הבקבוק במים Big mistake!

מבחינה פיזיולוגית איננו מתעוורים מצמא אלא רק מכוח ההרגל. ילדים מתמכרים למים ואפילו קמים יותר בהשוואה לבקבוק או הנקה כי לרוב כמויות המים שהם שותים בלילה הולכות וגדלות. רוצים לגמול מבקבוק או מהנקה? עשו זאת בהדרגה אבל אל תתנו מים במקום.

 

מה את רוצה ממנו? הוא תינוק, כשיגדל הוא כבר ידע לישון

בעיות שינה אינן נפתרות מעצמן וילוו את הילד שלך גם לחייו הבוגרים, אין קיצורי דרך וכמו כל דבר בחיים גם לישון צריך ללמוד. לימוד הירדמות עצמאית אפשר להתחיל כבר מגיל חמישה חודשים, זה תהליך שיכול (ורצוי שיהיה) מכבד ומכיל וכזה שמקנה הרגלי שינה אמיתיים וטובים, כאלה שנשארים לתמיד.

 

תמשכי אותו עד שהוא יהיה גמור מעייפות 

הרבה הורים מורידים את השנ"צ ומתישים את הילד לקראת השינה מתוך אמונה שזה מה שיגרום לו לישון, בפועל עייפות יתר פוגעת באיכות השינה. ילדים שהולכים לישון עייפים מידי יתקשו להירדם, יקיצו לאורך הלילה ואף יקומו נורא מוקדם. קשה להאמין אבל ילד שהולך לישון מוקדם יותר ובהתאם לסימני עייפות, יקיץ בשעה מאוחרת יותר וישן שינה איכותית יותר. אני יודעת שחשבתם שבשבת הם קמים הכי מוקדם כי הם רוצים לבלות איתכם, וצר לי להיות זאת שמבשרת לכם שזה לא אתם, זה הם... הילדים שלכם מקיצים מוקדם כי הם הלכו לישון מאוחר יותר.

 

תני לו לישון באור יום, שלא יהיה מפונק... 

בלילה הבית הופך להיות בונקר חשוך, הטלפונים בהשתק, אתם עוברים לשפת הסימנים ובקיצור אתם עושים הכל רק שהילדים ישנו. אז למה במהלך היום הם צריכים לישון בתנאי שדה? הורמון השינה מלטונין, המוכר גם כהורמון החושך, מופרש בחושך ולכן כדי להקל על שינה במהלך היום חשוב שתשכיבו את הילדים בחדר חשוך. אין צורך ליצור סביבה סטרילית ולאטום את החלונות אבל כן חשוב ליצור סביבת שינה נעימה ונוחה. 

 

עד שלימדנו אותו לישון... הסבתא קלקלה אותו

עוד לא נולדה הסבתא שהצליחה לקלקל את הרגלי השינה של הנכד שלה, כי ילד שלמד לישון וסיגל הרגלי שינה טובים ידע תמיד לחזור מכל יציאה מהשגרה. לעומת זאת ילדים שאינם יודעים לישון באמת יתקשו לחזור לשגרה אבל יציאות מהשגרה הן דבר שבשגרה – אז תעשו טובה ולמדו את ילדכם לישון!

 
ובקיצור, עזבו אתכם מסיפורי סבתא, רוב בעיות השינה הן התנהגותיות ולכן חשוב שתלמדו את הילדים להירדם בצורה עצמאית, רק זה יבטיח שינה טובה ואיכותית לאורך הלילה.