ניקוי המוצץ בפה של ההורה תורם לבריאותו של התינוק

במשך שנים התריעו בפני הורים שלא לנקות את המוצץ של התינוק בפיהם מחשש להדבקת הילדים בחיידקים. מחקר חדש מגלה כי הדבר אינו מדויק ומציצת המוצץ בפה דווקא תורמת לבריאות התינוק



מאת: עדי ליפטשר


ניקוי המוצץ בפה של ההורה תורם לבריאותו של התינוק

במשך שנים, התריעו בפני הורים שלא לנקות את המוצץ של התינוק בפיהם, בטענה כי הם עלולים להעביר חיידקים לילדים. מחקר חדש מגלה כי הדבר אינו מדויק ומציצת המוצץ בפה דווקא תורמת לבריאות התינוק.

המחקר שפורסם בכתב העת    pediatrics מצא כי הורים המוצצים את המוצץ במטרה לנקות אותו, עשויים להפחית את הסיכוי של הילד לפתח אלרגיות: מהמחקר עלה, שהעברה של חיידקים אוראליים מההורה לתינוק יכולה להיות אחראית להפחתת הסיכון לאלרגיות .

 

החוקרים בדקו האם החשיפה לרוק המועבר במוצץ הייתה קשורה לפיתוח אלרגיה בקרב 184 תינוקות. לצורך המחקר, החוקרים פנו בעיקר למשפחות בהן לפחות אחד מההורים הוא אלרגי.

כאשר התינוקות היו בני חצי שנה, ההורים נשאלו לגבי השימוש במוצץ והדרכים בהם מנקים אותו. 74% מהתינוקות מצצו מוצץ בששת החודשים הראשונים לחייהם.

מתוך הורי התינוקות שמצצו מוצץ, 83% דיווחו על ניקוי המוצץ באמצעות מי ברז, 54% דיווחו על שטיפה במים רותחים ו48% דיווחו על שימוש בפיהם.

בגיל 18 חודשים, 25% מהילדים חלו באקזמה, 5% חלו באסטמה ו15% פיתחו רגישות למזונות מסוימים. אותם תינוקות שהוריהם ניקו את המוצץ בפיהם היו בסבירות נמוכה לאקזמה ואסטמה. בנוסף, בדיקות הדם שלהם הצביעו על רמות נמוכות יותר של תא חיסון מסוים הקשור לאלרגיות.

הממצאים מתווספים לראיות הולכות ומצטברות לכך שמידה מסוימת של חשיפה לחיידקים בגיל מוקדם מיטיבה לילדים והימנעות מהעברת חיידקים עלולה לפעול באופן הפוך ולמנוע מהמערכת החיסונית לפתח סובלנות לאיומים טריוויאליים.

עם זאת, קיים חשש אפשרי עם העברת המוצץ מפיו של ההורה לילד של התפשטות זיהום בדרכי הנשימה והדבקת הילד בחיידק הגורם לעששת השיניים.