איך וירוס הקורונה משפיע על התינוקות?

הורים חדשים חוששים מאוד ולא יודעים כיצד ניתן לשמור על התינוקות בזמן מגיפת הקורונה. כך תוכלו לצמצם את הסיכון להדבקת התינוק בנגיף.



איך וירוס הקורונה משפיע על התינוקות?
תינוק חדש בבית מלחיץ גם כך על אחת כמה וכמה בזמן מגיפה עולמית שכזו. אם נולד לכם לאחרונה תינוק או שאתם מצפים ללדת בקרוב, טבעי שתתהו איך בדיוק לנהוג. הקשנו על כמה מומחים כדי לרכז לכם טיפים מובילים.
 
וירוס הקורונה הוא וירוס חדש והרבה חוקרים ואנשי רפואה עדיין לומדים עליו ובפרט מה הההשפעה שלו על תינוקות.
על סמך נתונים ראשוניים, תינוקות "נמצאים בסיכון נמוך מאוד להידבקות בקורונה" אומר ג'פרי לואדד  מנהל המרפאה לרפואת ילדים בבית החולים לורי לילדים בשיקגו, אילינוי "איננו יודעים בדיוק מדוע, אך מכל המקרים שאושרו בארה"ב, החל מה -2 באפריל, רק 1.7 אחוז היו הם אצל ילדים מתחת לגיל 18 ורק קומץ מהם תינוקות," הוא אומר.
 
עם זאת, בהשוואה לילדים גדולים יותר, תינוקות עשויים להיות בסיכון גבוה יותר למחלות קשות אם הם אכן נדבקים בנגיף (בהתחשב בכך שמערכת החיסון של הילודים אינה בשלה לחלוטין, אין זה מפתיע). אנו יודעים שתינוקות מתחת לגיל שנה זקוקים לאשפוז בשיעור גבוה יותר מילדים גדולים יותר, "אומרת אן מרי גוליוטו , מנהלת מרפאה ביחידה לטיפול נמרץ בילודים בבית חולים לילדים בקונטיקט.
 
חלק מהתינוקות עשויים להיות בסיכון גבוה יותר להדבקה בקורונה כולל תינוקות הסובלים ממחלות רקע, כמו מחלות ריאה או מחלת לב מולדות. פגים נמצאים גם הם בסיכון גבוה יותר, במיוחד אם נולדו הרבה טרום זמנם. לעיתים קרובות פגים אלה סובלים ממחלות רקע.
 

האם אמהות יכולות להעביר את הקורונה לתינוק שלהן?

נכון לעכשיו לא ברור, אבל יש מחקר שמציע כי תתכן העברה אנכית - כלומר כאשר תינוק חוטף את הנגיף ברחם, במהלך הלידה או דרך חלב אם.
מכתב מחקר שפורסם ב- JAMA במארס 2020 תיאר מקרה של תינוק שנולד לאם חולה בקורונה התינוק העלה נוגדנים ל- SARS-CoV-2, הנגיף הגורם לקורונה החוקרים טוענים כי נוגדנים גבוהים אלו, שהתגלו בתוצאות הבדיקה שעתיים לאחר לידתו של התינוק, מצביעים על כך שהתינוק נדבק ברחם אימו. כך טוענים החוקרים במכתב כי "אפשר", אם כי לא סביר, שהתינוק נדבק לאחר שנולד.
 
עם זאת, למחקרים אחרים על האם אמהות יכולות להעביר את הנגיף לתינוקות שלהן היו תוצאות שונות.  במחקר קטן  של תשע נשים מסין, כמו גם מחקר נוסף שנערך על 38 נשים מסין, שכולן היו חיוביות לקורונה נמצא כי כל התינוקות שנולדו לנשים אלו היו שליליים לקורונה הבדיקה בוצעה על השלייה, מי שפיר, חלב אם ו / או באמצעות מטושי גרון בילודים.
"בתיאוריה, העברה אנכית יכולה להיות אפשרית, אך היא לא הוכחה באופן סופי עד כה", אומר גליוטו. "נראה שיילוד יתחיל לחלות בקורונה לאחר הלידה אם הוא היה בקשר עם אדם נגוע."
 

האם זה בטוח להניק?

האם ההנקה נחשבת לבטוחה ברגע זה ? עד כה, מחקר לא הראה כי ניתן להעביר את נגיף הקורונה דרך חלב אם, ואלה חדשות טובות לאמהות מניקות.  מחקר אחד שפורסם ב- The Lancet ניתח את חלב האם של תשע נשים עם מקרים מאושרים של קורונה ולא מצא שום עדות לנגיף בחלבן.  אמנם אין וודאות אם אמהות עם קורונה יכולות להפיץ את הנגיף באמצעות חלב אם, אולם ידוע כי ההנקה יכולה לספק לתינוקות תזונה והגנה חשובות נגד מחלות רבות, לכן עדיין מומלץ עבור אמהות בריאות.
אם הם חווים תסמיני קורונה קשורים, UNICEF אומר שזה עדיין בסדר להניק, בהתחשב, בתועלת הרבה בהנקה ואת מחזות סיעוד תפקיד משמעותי בהעברת וירוסים נשימה אחרות. עם זאת, עליך לנקוט באמצעי זהירות מסוימים, כגון חבישת מסכה במהלך ההנקה ושטיפת הידיים לפני נגיעה בתינוק ואחריו.  אם את שואבת חלב אם, ה- CDC ממליץ לשטוף את הידיים לפני שאת נוגעת במשאבת ההנקה ובחלקי הבקבוק, לנקות את כל החלקים שבאים במגע עם חלב לאחר כל שימוש, ולשקול שאדם בריא אחר יתן לתינוק את בקבוק החלב השאוב.
 

כיצד להביא את התינוק הביתה בבטחה

אם ילדת ואת מוכנה לצאת הביתה מבית היולדות האפשרות הבטוחה ביותר היא לסוע הביתה בבטחה ברכב הפרטי שלכם. כך לא תחשפו את התינוק לחיידקים ווירוסים של אחרים.  אם אין לכם רכב משלכם ויש לך את האמצעים הכספיים, מומלץ להשכיר רכב להסעת המשפחה הביתה. 
אחרת, עשו כמיטב יכולתכם כדי להגביל את חשיפת התינוק לאחרים בדרך לביתכם . "תחבורה ציבורית מהווה סיכון מוגבר בולט (אם בכלל קיימת) על פני מכונית פרטית, אומר לואדד. "נסיעה במונית עדיפה על תחבורה ציבורית כיוון שיש רק עוד אדם אחד ברכב אבל אתם לא יכולים לדעת אם הוא חולה או מי היה ברכב חמש דקות לפני שנכנסתם.
אם אתם משתמשים בתחבורה ציבורית מומלץ להשתמש בחומר חיטוי בכדי לנגב את המשטחים שאתם עשויים לגעת בהם, כמו מעקות או משענות ידיים. מומלץ השתמש בחומר לחיטוי ידיים ברגע שתתיישבו ושוב לאחר שתעזבו את הרכב.
פרסומת
ה- CDC ממליץ ללבוש מסיכת בד כשאתם נמצאים באזור ציבורי, לכן את ובן / בת הזוג צריכים לשקול לחבוש אותם בתחבורה ציבורית או כשתיתקלו באחרים בהליכתכם לרכב. עם זאת, ה- CDC מזהיר מחבישת כיסויי פנים מבד על ילדים מתחת לגיל 2, אז אל תחבשו מסיכה על התינוק.
 

כיצד לשמור על התינוק בטוח בבית

אם כל דיירי הבית בריאים ולא נחשפתם ביודעין לקורונה מומלץ להקפיד לעשות את הדברים הבאים כדי להגן על היילוד שלכם:
  • שטפו את הידיים באופן קבוע  
  • נסו למזער טיולים מחוץ לביתכם
  • אל תאפשרו למבקרים
  • בצעו סטריליזציה לבקבוקים ומוצצים לפחות פעם ביום
למרות שכדאי להגביל טיולים מחוץ לבית, זה עדיין בסדר לצאת עם התינוק לאוויר צח, כל עוד אתם נוקטים באמצעי הזהירות הנכונים.  רק זכרו להקפיד על הוראות הריחוק החברתי  לשמור על מרחק של שני מטר בינכם לאחרים.  ניתן גם לכסות את העגלה או לשמור את התינוק קרוב אליכם במנשא כך שאף אחד לא יתקרב להסתכל או לגעת. 
אם מישהו בביתך חולה או שנחשף לאדם עם קורונה מומלץ להרחיקם ככל האפשר מהתינוק.
 

כיצד לקיים מפגשים עם רופא הילדים

שאלה נפוצה נוספת בקרב הורים טריים: האם זה בטוח לקחת את התינוק לפגישות רופא פנים אל פנים? "כן, זה בסדר ובמצבים מסוימים הכרחי בהחלט.
רופאי ילדים צריכים לבצע בדיקות חשובות לגבי ילודים, כמו לבדוק אם יש תינוקות סימני צהבת ועלייה בריאה במשקל, ולכן חשוב להתעדכן בביקורי לוח הזמנים של ילדים. "מרכזים מסוימים משחררים אימהות ותינוקות מוקדם, ולכן הבדיקות הללו חשובות במיוחד ברגע זה", 
 

מה לעשות אם אתם חוששים שלתינוק יש קורונה

אתם עושים כל שביכולתכם לשמור על היילוד, אך כדאי לדעת את תסמיני הקורונה במקרה של זיהום אפשרי. תסמיני נגיף הקורונה דומים אצל ילדים ומבוגרים, על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעה (CDC). אולם חשוב לדעת שילדים עם שנדבקו בנגיף לוקים בדרך כלל בתסמינים קלים בלבד הדומים להתקררות אלה יכולים לכלול:
  • חום
  • נזלת
  • שיעול
  • הקאות
  • שלשול
התקשרו מיד לרופא אם אתם חוששים שהתינוק נדבק מקורונה. אל תיבהלו, ישנן מחלות אחרות מלבד קורונה שהתינוק יכול להידבק בהן, במיוחד בחודש הראשון לחייו, הדורשות התייחסות מהירה של הרופא.  
 
בריאות לכולם.