רוצים לשמור טוב יותר על עור תינוקכם? כל השיטות בכתבה

תינוקות הם עדינים ורגישים מאד וכך גם עורם. אנחנו, כהורים, מגוננים עליהם ודואגים לשלומם מסביב לשעון ולכן, עלינו להקפיד ולדאוג לעורם העדין, ממש כפי שאנחנו דואגים לתזונתם ולחום גופם. כך תעשו את זה נכון...



מאת: ישראל בן משה – יועץ מדעי 


רוצים לשמור טוב יותר על עור תינוקכם? כל השיטות בכתבה
מהרגע בו תינוק או תינוקת יוצאים מבית החולים, נבנה סביבם עולם שלם שכל כולו להגן ולדאוג לשלומם; שיאכלו מספיק, שיהיה להם חם, שיהיה מאוורר, שיהיה שקט, שיהיה נוח. כהורים, נעשה הכל כדי להגן עליהם ואין אמצעי שלא נשתמש בו כדי לדאוג לשלומם אבל האם חשבנו על הכל?
הכירו את עור התינוק שלכם 
העור שלנו, הוא האיבר הגדול ביותר בגוף ויש לו תפקיד קריטי בשמירה על הגוף מול הסביבה החיצונית. עורם של תינוקות, רגיש יותר ולכן דורש יתר תשומת לב לטיפול בו.  
שוק מוצרי התינוקות כולל היום מגוון רחב של מוצרים שעברו בדיקות והותאמו למאפיינים הייחודים של עור התינוקות, מאבקות כביסה, דרך סבונים, קרמים  ועד חיתולים. דוגמא מצוינת היא חיתולי בייביסיטר, חיתולים היפואלרגניים שנבדקו דרמטולוגית ובפיקוח רופא עור ונמצאו מתאימים לעורם הרגיש של התינוקות.
 
אז מה אנחנו יודעים על עורם של תינוקות בשנתיים הראשונות לחייהם?
עורם דק יותר מעורם של מבוגרים.  עובי עור התינוק 40-60% מעובי עורו של מבוגר ולכן פגיע יותר לתנאי הסביבה.
עור התינוקות נמצא בגדילה מתמדת וכך, סידור התאים השונה עלול לאפשר חדירת מזהמים, ואיבוד לחות, בלוטות החלב והזיעה עדיין לא בשלות  והרכב השומנים שונה מעור מבוגר.
עונות המעבר אינן מיטיבות עם עורם העדין של התינוקות, שעלול להתייבש  ולהיות מגורה.
העור העדין רגיש יותר לחומרים איתם הוא בא במגע יומיומי ולכן דרושה תשומת לב כפולה ומכופלת למרכיבים במוצרי טואלטיקה איתם הם באים במגע – החל מאבקת כביסה ומרכך, עבור במוצרי ניקוי ולחות וכלה בחיתולים. 
העור העדין רגיש גם לחומציות השתן והצואה של התינוק. לכן חשוב לבחור בחיתול המספק הגנה טובה יותר לעור. חיתולי בייביסיטר למשל, בעלי טכנולוגיית DRY TECH לספיגה מוגברת, סופגים את הנוזלים בחיתול מהר ובכך מצמצמים  את מגע העור עם השתן. 
מי לא נתקל בתפרחת?
אוקי, אז הבנתם שחוץ מלדאוג לאוכל, שינה, טמפרטורה ואהבה, אתם חייבים גם לשמור על עור התינוק שלכם אבל אז מגיע הרגע בו אתם פותחים את החיתול, מנקים ומגלים שישבן תינוקכם  אדמומי ומגורה. 
אל תרגישו רע עם עצמכם.  תפרחת חיתולים שכיחה מאד אצל תינוקות ומופיעה בצורת אדמומיות על הישבן, הירכיים הפנימיות ולעיתים גם על איברי המין שלהם. הבשורה הטובה היא שיש מה לעשות כדי לצמצם את הופעתה של התפרחת:
1. החליפו חיתולים בתדירות גבוהה על מנת לשמור על עור יבש ונקי. 
2. אפשרו לתינוקת או לתינוק לשחק פרק זמן בכל יום ללא חיתול כלל. כך, האזור "ינשום" וישאר יבש. כדי למנוע "תאונות", פרסו לפני כן מגבת מתחת לתינוק.
3. הקפידו על החתלה נכונה – עשו שימוש במגבונים נטולי אלכוהול כדוגמת מגבוני בייביסיטר, השתמשו בקרם החתלה שמכיל אבץ,  המגן על העור, ובחיתול רך, נעים וגמיש המותאם למידות התינוק. 
4. מומלץ להשתמש בבגדים מבדים נושמים כמו מבד כותנה.
5. הימנעו משימוש  במוצרים מבושמים, שעלולים לגרום לגירוי העור.
נקטתם בכל אלה ועדיין לא נראה שיפור במצב התפרחת? מומלץ להתייעץ עם רופא בעניין.