המדריך לארגון ברית/ה
איפה לחגוג את המסיבה, באיזו שעה, האם נכון להזמין ילדים קטנים למסיבות ברית/ה והאם יש צורך בהפעלה כלשהי עבורם? כל מה שרציתם לדעת אודות ארגון ברית/ה ולא היה לכם את מי לשאול...
מאת: דנה גזית
תינוקת קטנה הצטרפה למשפחה ובין הבכי, ההנקה והטיטולים, אתם מוצאים עצמכם שוקלים האם ובאיזה אופן לארגן אירוע לכבודה. גם מסיבות ברית לבנים הן בגדר בחירה היום, עם אפשרות לבצע את הברית בפורום מצומצם ובהפקה ביתית. אז אחרי שסיימת עם ההובלות של הציוד שרכשתם לקראת בוא התינוק, וחדר הילדים נראה טיפ-טופ, אתם יכולים להתפנות ולהרהר איפה לחגוג את המסיבה, באיזו שעה, האם נכון להזמין ילדים קטנים למסיבות ברית/ה והאם יש צורך בהפעלה כלשהי עבורם? כל מה שרציתם לדעת אודות ארגון ברית/ה ולא היה לכם את מי לשאול...
הזמנה נוחה ומזמינה
נבחר ביום ושעה שיהיו נוחים לרוב האורחים שלנו, מבחינת עבודה ועיסוקים אחרים. ימי שישי בצהריים או ערבי אמצע השבוע נחשבים לימים נוחים יותר לרוב האוכלוסייה. גם חמישי בערב יכול להיות מועד מתאים למרבית המוזמנים מכיוון שבשישי בבוקר איש אינו ממהר לעבודה. אפשר לשלוח הזמנות במעטפות או למסור אותן ביד ולהתקשר בסמוך למועד האירוע כדי לוודא מי צפוי להגיע או לתזכר באי-מיילים (אם בחרתם לקיים אירוע באולם או בגן – אתם משלמים על כל מנה!) רצוי לפנות לכל אחד מהמוזמנים בדרך שבה הוא מתקשר אתכם לעתים קרובות יותר (אסאםאס, פייסבוק, מייל או טלפון).
בחירת המוסיקה
במידה ואנו מעוניינים להקים את האנשים לרחבה ולגרום להם לרקוד, נעדיף די.ג'י או להקה. יש כאלו שיעדיפו מוסיקת רקע בקבלת הפנים ובזמן הארוחות ויש כאלו שיעדיפו מוסיקה ברקע לאורך כל האירוע. כמו בכל אירוע, במידה ויש לנו העדפה לסגנון מוסיקלי מסוים נדאג ליידע מראש את התקליטן או את מנהל האירוע. אם אין לנו כוונה לגרום למוזמנים לרקוד – ניתן לבחור במוזיקה שפשוט תנעים את שהותם במקום.
בחירת המוזמנים
כדאי להודיע לאנשים שמעוניינים לבוא לבקר את היולדת והתינוק/ת אחרי הלידה, שבכוונתכם לערוך אירוע לכבוד בואו לעולם. גם כדי למנוע ריבוי מבקרים בבית, ולהפחית מהמעמסה על היולדת, וגם למנוע הוצאה כפולה של האורחים על מתנות. במידה ויש לתינוק/ת אחים גדולים-קטנים ויש לכם כמות מכובדת של ילדים לאירוע, שווה לברר על הזמנת טרמפולינות, ליצן או כל הפעלה שתרתק את הילדים המוזמנים לאירוע. כך ירגיש האח הגדול שהמסיבה היא גם עבורו ותצליחו לגרום לאורחים שלכם ליהנות בזמן שילדיהם נהנים.
בחירת התפריט
בחירת התפריט תלויה בהיקף האירוע שבחרתם לקיים. אם מדובר בהפקה ביתית כדאי מאוד ללכת על קייטרינג צנוע או לחלק תפקידים בין בני המשפחה הקרובה. לא חייבים ללכת על גורמה. פיתות טריות, סלט קצוץ, חומוס וטחינה יהיו דרך ישראלית מאוד לקבל את פניו של הרך הנולד ולקנח בקפה ועוגה. ככלל, חשבו על אפשרות שתחייב אתכם לכמה שפחות מאמץ. גם גבינות טובות ולחמים מיוחדים יכולים להעניק לאירוע שלכם מימד צנוע אך איכותי.
אירוע עם/בלי ברית
במידה והחלטתם על הפקה גדולה של ברית/ה כדאי להיערך מראש. מומלץ לחשוב על אולם שבא בחשבון עוד לפני הלידה ואפילו לקפוץ ולהתרשם מהאולם ומהתפריט המוצע. זאת, מתוך הנחה שלא ברור באיזה מצב תהיו אחרי הלידה ואם תחגגו ממש ביום השמיני (שבו לפי ההלכה יש לבצע את החיתוך) יהיה לכם איפה לערוך את האירוע.
אפשרות נוספת היא לערוך את ברית המילה ביום השמיני בבית או בבית חולים ואת האירוע לדחות לחודש-חודשיים מאוחר יותר, על מנת להעניק לכם שהות להתאושש ולהסתגל למצב החדש.
ניהול טקס הברית בצורה אינטימית מועדף על-ידי חלק מההורים גם ממקום של לתת לרך הנולד לחוות את החוויה הפולשנית בנוכחות מצומצמת, שקטה ורגועה יחסית. מגוון האפשרויות היום הוא רחב ומציע בחירה במוהל, רופא או שילוב של רופא-מוהל. וגם לגביהם כדאי לברר עוד בטרם תלדו, כדי לחסוך לכם התעסקות בכך בימים שלאחר הלידה.
התארגנות והאצלת סמכויות
כדאי להכין תיק מסודר עם בגדי החלפה, חיתול בד, טיטולים, מגבונים, מוצצים לשעת הצורך, מספיק אוכל לתינוק, כדי שתוכלו להיות רגועים בזמן המסיבה. כדאי למנות בן או בת משפחה שיהיה אחראי על התינוק במקביל אליכם, כשאתם עסוקים בקבלה ובאירוח של המוזמנים.
הכינו את בנות המשפחה לתמוך בך האימא בזמן החיתוך, מכיוון שמדובר ברגע קשה במיוחד וודאו שבני משפחה אחרים יהיו ליד האבא לוודא שהכול מתנהל כשורה. מומלץ בני משפחה עם ניסיון בחווית החיתוך. חשוב לקבל מהמוהל הוראות מפורטות של טיפול ביילוד ואת הפרטים שלו למקרה שמשהו לא ברור לנו או לא נראה לנו כשורה. כמו כן, כדאי למנות בני משפחה שידאגו לאיסוף המתנות והצ'קים, מכיוון שמאד טבעי שתיסחפו לטיפול ומעקב אחרי התינוק והחלק הפעוט הזה ישכח מלבכם.