כך תהפכו את המטבח לידידותי ובטוח לילדים
אם הילדים שלנו היו מסוגלים לנאום ולהעניק תשובות מנומקות, סביר להניח שהם היו מספרים לכם שהמטבח הוא אחד המקומות הכי מושכים בבית
אם הילדים שלנו היו מסוגלים לנאום ולהעניק תשובות מנומקות, סביר להניח שהם היו מספרים לכם שהמטבח הוא אחד המקומות הכי מושכים בבית: ההורים מסתובבים בו כטומני סוד, שולפים פריטים צבעוניים מהמקרר והארונות, והכי מסתורי – גם מקפיצים, מערבבים ורוקחים סודות מחוץ להישג עיניהם של הילדים, אי שם בממלכת השיש והכיריים!
השילוב בין הפעילות השוקקת הזו לבין הסקרנות המולדת של הילדים שלנו גורמת להם לרצות להיות שותפים פעילים במתרחש בו, ועל כן התפקיד שלנו, ההורים, הוא לעודד את הסקרנות הבריאה הזו – אך גם ליצור סביבה בטוחה עבורם. איך עושים זאת נכון? כיצד נסייע לילדים להיות מעורבים, מבלי שחלילה יפגעו מכך? לפניכם כל הדרכים לעשות זאת.
1. פינות, ידיות ושקעים
ראשית, בחנו את חלל המטבח ובדקו האם יש פינות חדות ומסוכנות. מצאתם כאלה? התקינו מגנים ייעודיים כדי להפוך את הפינות ל"רכות" יותר. כעת עברו לארונות המטבח השונים. אם יש לכם ילדים קטנים מאוד ובמטבח יש ארונות המכילים חומרים מסוכנים, אבטחו אותם כך שלא יוכלו לפתוח אותם. את שקעי החשמל כסו באמצעות כיסויי פלסטיק ייעודיים. ואחרון חביב, מטבח שיש בו רצפה חלקלקה, חשוב שיצויד בשטיחים מונעי החלקה, זהו אחד האזורים המחליקים ביותר בבית (מיד אחרי האמבטיה).
2. מכשירי חשמל וכיריים
כיריים
התאונות השכיחות ביותר באזור הכיריים מתרחשות, באופן טבעי, בכיריים הקדמיות – אלו שהילדים יכולים להגיע אליהן. אנחנו לא רוצים להגיע למצב מסוכן שבו הילד מטפס אל על, ותופס סיר או מחבת חם ושופך את תכולתו על גופו, ולכן כדאי לנקוט באמצעי זהירות מראש. במידת האפשר, העדיפו לבשל על הכיריים האחוריות ואם הסירים או המחבתות ממוקמים בקדמיות, סובבו את הידיות שלהם לאחור, כך שיהיה קשה יותר להגיע אליהן.
תנור
את התנור השתדלו למקם כמה שיותר גבוה, מחוץ להישג ידם של הילדים. אם אין אפשרות כזו, אבטחו את כפתורי התנור והוסיפו כיסויים שיסתירו אותם. כשהתנור אינו בשימוש, כבו אותו מיד. לעולם אל תשתמשו בו כדי לחמם את החדר, ואל תפתחו אותו בסיום האפייה כשהילדים לידכם, גם אם הילד לא ינסה לגעת בחלקי התנור החמים, משב האוויר הלוהט עשוי להיות מסוכן.
מקרר ומקפיא
אחד המכשירים האטרקטיביים ביותר בבית עבור ילדים הוא ללא ספק המקרר. לרוב הם יוכלו לפתוח את דלתותיו בקלות, וכשזה קורה נגלה אליהם עולם צבעוני ומפתה להפליא המכיל: תרופות, בקבוקים, סירים צבעוניים ועוד שלל "אוצרות". לכן, כדי להקדים רפואה למכה, הוסיפו אבטחה ייעודית לילדים (דוגמת סקוטש או אבזם) שתמנע מהם לפתוח את דלתות המקרר. בנוסף, מומלץ להסיר מגנטים קטנים מהדלת. הצבעוניים־החמודים האלה עלולים לגרום לחנק ולכן מסוכנים מאוד.
3. פינת האוכל
פינת האוכל התמימה למראה עלולה להיות גם היא מסוכנת למדי, ולכן כדאי לנקוט בכמה אמצעי זהירות. ראשית, אם יש כיסאות רעועים, מתנדנדים או שבורים, תקנו אותם או השליכו אחר כבוד. בנוסף, כשאתם לא מסבים אל השולחן, הקפידו להחזיר את הכיסאות למקומם כך שלא יבלטו החוצה כלל – פעוטות עלולים להביט עליהם כעל מקפצה מרתקת למדי.
מעצבים את הבית? חשבו מראש על צורכי הילדים
עיצוב מטבחים חכם לוקח בחשבון את הצרכים האינדיבידואלים של בני הבית, ולכן אם אתם מתכננים לעצב את המטבח מחדש או עוברים לבית חדש, נסו לחשוב מראש מהם הצרכים של הילדים בתוכו, כיצד הוא יהיה בטוח יותר עבורם וגם איך תוכלו לשלב את הילדים במלאכת הבישול והאפייה.