טיפים לתזונה בראש השנה

חגי תשרי מביאים איתם את בשורת השנה החדשה המלווה בעשרות מתכונים טעימים ומפתים , עתירי קלוריות המהווים עונג רגעי לחיך אך מתיישבים לאורך זמן ב"אברים רגישים". אז הנה כמה טיפים איך לעבור את החגים בשלום ולהישאר באותה מידת מכנסיים.



מאת: למפל אלינור, מאמנת כושר אישית, מומחית לנשים בהריון ולאחר לידה


טיפים לתזונה בראש השנה
חגי תשרי מביאים איתם את בשורת השנה החדשה המלווה בעשרות מתכונים טעימים ומפתים , עתירי קלוריות המהווים עונג רגעי לחיך אך מתיישבים לאורך זמן ב"אברים רגישים".
 

אז הנה כמה טיפים איך לעבור את החגים בשלום ולהישאר באותה מידת מכנסיים:

 
1. לא להגיע רעבים לארוחת החג, כיוון שהרעב יחליש את כושר ההתנגדות לפיתויים
לכן במהלך היום מומלץ לאכול ארוחות קטנות ומסודרות.
2. בחג יש תמיד מבחר גדול של מזונות על השולחן. לכן, לפני שתעמיסו על הצלחת בדקו מה מוגש ובחרו מראש מה תאכלו ושימו בצלחת מנות קטנות מהרגיל.
3. עדיף לאכול את המזונות שערכם התזונתי גבוה וערכם הקלורי נמוך: מאכלים על בסיס ירקות (סלטים ותבשילים), דגנים מלאים, בשר או דגים דלי שומן ללא טיגון.
4. הרבו לשתות מים או סודה והימנעו משתייה מתוקה. משקאות אלכוהוליים בזמן הארוחה מותרים אך במידה מועטה, הם מכילים קלוריות רבות
5. נצלו את חופשת החג לפעילות גופנית ופעילויות ספורט שונות. צרפו גם את המשפחה (טיולים רגליים, רכיבה על אופניים, שחייה). פעילות גופנית מומלצת לא רק בתקופת החגים אלא על בסיס קבוע. פעילות גופנית חשובה לפעמים לנפש יותר מאשר היא חשובה לגוף.
6. אם הפרזתם בארוחת החג, חזרו לתפריט שלכם מיד למחרת. אל תאשימו את עצמכם ואל
תתייסרו, פשוט חזרו לשגרה.
 
 

ואל נשכח את ברכות החג ואת סגולותיהן הנפלאות:

רימון – בעל סגולות בריאותיות מרשימות.
עשיר בנוגדי חימצון, חשוב לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מפחית את רמת הכולסטרול הרע, משפר את זרימת הדם ללב, מעכב את תהליך ההזדקנות, מעכב את מחלת הסרטן וסרטן השד בפרט!
הרימון מכיל כמות גדולה של סוכר וחומצת לימון, ברימון ממוצע יש כ 155 קלוריות, לכן מי ששומר על המשקל, יש לקחת זאת בחשבון ולדעת לטעום בשביל הברכה והבריאות ואת השאר להשאיר לאחרים.
 
תמר – עשיר בפחמימות אך מכיל מעט חלבון וסיבים תזונתיים, וכמות נמוכה מאוד של שומן.
שני תמרים משתווים לפרי , 60 קלוריות,  בשל תכולת הסיבים מומלץ לשלב את התמר כממתק טבעי וכתחליף לממתק התעשייתי.
 
תפוח – מכיל נוגדי חימצון, מהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים ולסיבים מסיסים. לסיבים המסיסים יש תרומה על ידי איזון רמת הסוכר בדם, הורדת כולסטרול, הסדר יציאות, ותחושת שובע.
אין הבדל בין תפוח אדום לירוק מלבד הטעם החמצמץ לעומת המתקתק.
מומלץ לאכול את התפוח עם הקליפה בכדי לקבל את כל המרכיבים התזונתיים.
 
דבש – הדבש מעלה את רמת נוגדי החימצון בדם, ככל שהדבש כהה יותר כך תכולת נוגדי החימצון גבוהה יותר. כיוון שדבש הינו עתיר קלוריות ( כפית אחת = 25 קלוריות) יש לצרוך ממנו במתינות.
כמות מומלצת לאוהבי הדבש: כפית עד שתיים ביום ולא יותר!!
 
שימו לב גם כאן יש להקפיד על מינון נכון , שתהייה לכם שנה טובה מתוקה ובריאה!עוגן