קרקרים בריאים משיבולת שועל וכוסמין - מתכון ווידאו
כשהייתי בהריון תמיד הרגשתי צורך לנשנש ולמלא את הבטן במשהו מוצק אחרת הבחילות הגיעו. מתכון מעולה לקרקרים מאוד בריאים גם להריוניות ובכלל לכל המשפחה. האחיינית שלי בת ה - 3 טרפה אותם...
מאת: ניקול ישר
מתכון מאוד מאוד פשוט שאפשר לגוון אותו עם כל מיני גרעינים ודברים טובים שיש בבית. בבסיס הוא עשוי משיבולת שועל וקמח כוסמין ועם כל היתר אפשר לשחק.
המתכון הבסיסי:
מרכיבים:
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כוס שיבולת שועל דקה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות שמן קנולה
- גרעיני חמניה
- גרעיני דלעת
- אגוזי מלך טחונים
- שקדים פרוסים
- שומשום מלא
- גרעיני פשתן
- חצי כפית מלח
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים
משטחים על נייר אפייה בשכבה דקה
אופים עשר דקות על 180
חורצים לריבועים אפשרי עם גלגלת של פיצה
ממשיכים לאפות עד להשחמה ...
גיוון ושינוי
אפשר להשתמש בכל מיני תערובות גרנולה שאתם אוהבים שמבוססות על שיבולת שועל. יש עם חלבה, יש עם חמוציות יש המון סוגים. תכלס גם במתכון הבסיסי אפשר פשוט לשים מה שיש בבית. אם יש גרעינים ואגוזים שימו אם אין גוונו ותוסיפו מה שיש.
אני בסרטון החלפתי כוס שיבולת שועל וגרעינים למיניהם בכוס גרנולה של רפאל עם חצי כוס נוספת של שיבולת שועל.
תודה למיכל גולן על המתכון המצויין.