פסטרמה ביתית ללא חומרים משמרים וללא תוספות לא בריאות
פסטרמה עסיסית וטעימה שיכולה לשמש הן כמנת חלבון לארוחת צהריים חמה והן להכנת כריך לילדים (וגם להורים :-) לבית הספר.
בשנה האחרונה הפסקתי לרכוש נקניקים מעובדים בסופרמרקט לאחר הפרסומים הרבים בנושא החומרים הלא בריאים שהם מכילים.
הילדים בכל זאת אוהבים וזה פתרון מעולה להמשיך ולאכול פסטרמה.
מרכיבים:
- גוש של חזה הודו
- רבע כוס שמן
- רבע כוס סוי
- רבע כוס מיץ לימון
- 2 כפות סילאן
- 2 קובייות שום
- מלח פלפל
אופן ההכנה:
יש להשרות את החזה הודו במשרה שנוצר למשך לילה שלם.
ההודו סופג את הטעמים.
מניחים את ההודו בתבנית פיירקס או אחרת
מורחים על חלקו העליון חרדל ד'יז'ון - אני השתמשתי בחרדל דיז'ון גרגרים אבל אפשר כל חרדל אחר שאתם אוהבים.
ניתן לפזר מעל סוכר חום שיהיה מתוק יותר (אני לא מפזרת)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45 דקות.
ניתן לאכול פרוסות עבות לארוחת צהריים חמה עם תוספת של ירק ופחממה
או לחכות שיתקרר ולפרוס לפרוסות דקות דקות להכנת כריכים
מתכון נוסף שאני מאוד אוהבת של הגר שפר מתוך האפליקציה clean eating
מרכיבים:
- 500 גרם חזה הודות (ניתן גם להכים עם חזה עוף)
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות חרדל
- 3 כפות דבש
- 1כף כורכום
- 6 כפות מים
- 1/2 כפית מלח גרוס
- 1/2 כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה
- מורחים את המשחה על כל הנתח ומשרים ללילה במקרר
- מחממים תנור ל 220 מעלות
- צולים 10 דקות על 220 מעלות
- מורידים את החום ל 180 מעלות וצולים 20 דקות נוספות
מוזמנים להתרשם בסרטון: