מרק כתום שילדים אוהבים
אתמול הכנתי מרק כתום הכי קל ופשוט שאפשר והילדים ליקקו את האצבעות. מרק טעים ובריא שמתאים גם לתינוקות רכים בתחילת החשיפה למוצקים.
מאת: ניקול ישר
לא ארחיב את הדיבור על כמה בריא לאכול ירקות כתומים. על קצה המזלג אומר שירקות כתומים עשירים בקרטנואידים. הקרוטנואידים הם בעצם נוגדי חמצון חזקים בעלי צבע כתום-צהוב. מחקרים הראו קשר (לא בהכרח ישיר) בין אכילת ירקות כתומים-צהובים להפחתה בסיכוי ללקות במחלות כרוניות, כגון מחלות לב וכלי דם וסוגי סרטן שונים. כמו כן, קבוצה זו נחקרה בהקשרה לבריאות העין ומניעת קטרקט. מספיק חשוב בשביל לשלב בארוחות שלנו ושל הילדים ירקות כתומים, נכון?
אז מה דעתכם על מרק כתום שיש בו כמה וכמה ירקות כתומים טעימים?
מצרכים:
- 2-3 בטטות גדולות
- 2 בצלים
- חתיכת דלעת גדולה
- 3-4 גזרים
אופן ההכנה
מבשלים את כל הירקות חתוכים ומקולפים במים עד שהכל מתרכך.
מוסיפים פלפל מלח למים במהלך הבישול (אפשר גם אבקת מרק עוף אבל לדעתי אין צורך טעים מאוד בלי תוספת טעם).
בסיום הבישול כדאי לשפוך חלק ממי הבישול לכלי נפרד.
טוחנים את המרק עם בלנדר ידני עד שמקבלים מרכם חלק ואחיד (את המים שהשארתם אתם יכולים להוסיף באיטיות בזמן הטחינה, כך תחליטו עד כמה נוזל או סמיך תרצו את המרק).
אפשר לשפר טעמים שוב עם מלח ופלפל - אצלי הילדים לא אוהבים כל כך פלפל אז אני שמה ממש מעט.
הגשה: אפשר לפזר מעל קערת המרק קרוטונים (אני הכנתי קרוטונים טעימים לבד בתנור) , למי שאוהב עירית קצוצה או כל סוג עלה ירוק שאוהבים אצלכם.
בתיאבון.