מחית תפוח עץ לטעימות ראשונות של התינוק
הכנתי מתכון ממש טעים שילדי כשהיו קטנטנים מאוד אהבו. שילוב של תפוח מאודה עם טחינה וביסקוויט.
להבדיל מרובכן שטוחנות את התפוח עץ יחד עם יתר המרכיבים, אני אידתי את התפוח לפני הטחינה ורק אז טחנתי אותו יחד עם שאר הרכיבים במתכון.
שלב האידוי הופך את המחית לחלקה ועדינה. כשלא מאדים את התפוח הוא משאיר סיבים וחספוס במחית ולעיתים זה מפריע לבייבי - תלוי באיזה גיל.
אני השתמשתי בבלנדר מאדה של אוונט. שגם מאדה את הפירות/ירקות וגם טוחן אותם.
מכשיר מעולה ונוח שבאמצעותו אפשר לעשות את כל המתכונים לטעמים הראשונים של התינוק. ובכלל אפשר להשתמש בו להרבה מתכונים לכל הבית.
כשאנחנו מכינות מרק לתינוק אנחנו בדר"כ מבשלות אותו בסיר עם מים. במכשיר של אוונט אנחנו מאדות את הירקות. היתרון באידוי הירקות לעומת בישולם הוא קודם כל בתכולת הויטמינים והמינרלים שנשארת בירק. כשמבשלים בסיר מים רוב הויטמינים עוברים למים. באידוי הויטמינים נשארים בירק. כמו כן הטעמים באידוי דומיננטים יותר, הצבע עז יותר לעומת הבישול ששוב הכל בורח למים.
רכיבים למתכון:
תפוח 1
כף טחינה
ביסקוויט עדיף מחיטה מלאה
אופן ההכנה:
ראשית נקלף את התפוח
נחתוך לכמה קוביות
נכניס למאדה ונאדה 5 דקות
בסיום האידוי נהפוך את המאדה, נוסיף כף טחינה גולמית מלאה
וביסקוויט אחד
נטחן הכל יחד
וזהו...מוכן. אפילו אני אכלתי וליקקתי את האצבעות.
בתיאבון לבייבי.