מאפה ריקוטה של רושפלד וברז חדש של מדגל
מתכון טעים ופשוט למאפה ריקוטה קליל
לפני מספר ימים התארחתי בהשקה של ברז חדש שהפעלתו ועצירתו באמצעות העברת היד מול עינית. כמו בברזים בשירותים צובוריים, אבל מיקום העינית הרבה יותר נוח והברז יפה, אסתטי ואיכותי.
זהו רעיון מקסים כיוון שהידיים פנויות יותר בזמן הבישול ולא מלכלכות את הברז.
האירוע התקיים בבית הספר לבישול של השף יונתן רושפלד, שכבר לימד אותנו בהזדמנות כמה מתכונים.
אחד מהם של מאפה ריקוטה מאוד קל ופשוט להכנה.
המתכון:
מרכיבים:
6 ביצים
250 גרם סוכר
850 גרם ריקוטה
15 גרם קורנפלור
חצי כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
מקציפים את כל הביצים במהירות גבוהה, אפשר במיקסר או במקצב ידני.
לוקחים את הריקוטה פותחים ומערבבים אותה ש"תנשום". מוסיפים אותה לקצפית הביצים לאט לאט, כל פעם קצת.
מוסיפים גם את הקורנפלור ואבקת אפיה, לאט לאט תוך כדי ערבוב מספיק
ההקצפה נעשית בתחילה במהירות איטית לאחר שהכל מתמזג יחד אפשר להגביר את המהירות.
מרססים תבנית שקעים בשמן וממלאים עד ל 70% גובה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 10 דקות.
מלקקים את האצבעות....