חטיפי באונטי קוקוס ושוקולד
קינוח טעים מאוד ובריא שילוב מדהים בין קוקוס לשוקולד שאני מאוד אוהבת. ללא קמח, ללא סוכר, ללא גלוטן, טבעוני.
מאת: ניקול ישר
מתכון ממש ממש פשוט, לקוח מתוך האפליקציה המדהימה clean eating של הגר שפר. באפליקציה 220 מתכונים נהדרים ובריאים לכל המשפחה.
מרכיבים:
- 1 כוס קוקוס (אני השתמשתי בשבבי קוקוס ולא בקוקס הטחון, נראה לי יותר טעים כך)
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1/4 כוס סוכר קוקוס (אני השתמשתי ברבע כוס מייפל כי לא היה לי סוכר קוקוס)
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקוקוס עם חלב הקוקוס וסוכר.
- מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה ומשטחים את תערובת הקוקוס על התבנית בגובה סנטימטר אחד
- מעבירים למקפיא לפחות לשעתיים
- במחבת קטנה מחממים את חלב הקוקוס, שוברים בתוכו את קוביות השוקולד וממיסים אותם עד שנוצר קרם אחיד (אני עשיתי זאת במיקרו לא על האש)
- מוציאים את תערובת הקוקוס מהמקפיא ופורסים ל 10 חתיכות
- בעזרת מזלג טובלים ומצפים כל חתיכה בקרם השוקולד החם. (לי היה יותר נוח לשפוך מהשוקולד על משטח קוביות הקוקוס שהכנתי. להכניס למקפיא ולאחר מכן להפוך ולשפוך שוקולד על הצד השני ולהקפיא שוב.
- ניתן לפזר מעט קוקוס על הקוביות.
- מעבירים לכלי אטום ומקפיאים עד האכילה.
לעוד מתכונים בריאים וטעימים...כנסו: http://eatgood.co.il/archives/95