חטיפי אנרגיה ביתיים

חטיפי אנרגיה בריאים שילדים מאוד אוהבים



באדיבות מורן רסקין https://www.hamezaveh.co.il/ המזווה- מאגוז ועד תמר


חטיפי אנרגיה ביתיים

מצרכים

שליש כוס כוסמת ירוקה
כוס ושליש שיבולת שועל
רבע כוס גרעיני חמנייה
רבע כוס גרעיני דלעת
אופציונאלי: רבע כוס שוקולד צ'יפס ו/או פירות יבשים
ארבע כפות שמן קוקוס, או 40 גרם חמאת קקאו(עם עדיפות לחמאת קקאו, מבחינת התוצאות היא מחזיקה את החטיפים מחוץ למקרר ממש טוב)
ארבע כפות טחינה (עדיף מלאה, דביקה יותר)
שלוש כפות סילאן
קמצוץ מלח

 

הוראות הכנה

קולים את הכוסמת והשיבולת שועל בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכחצי שעה עד שהם מזהיבים, לשים לב שלא נשרף (כדאי לפתוח את התנור כל כמה דקות ולערבב מעט). עשר דקות לפני שמוציאים מהתנור אפשר גם להוסיף את גרעיני החמנייה והדלעת לתנור לקלייה זריזה, אבל זה לא חובה.
מערבבים בקערה עם השוקולד (אם משתמשים) והגרעינים.
ממיסים בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים שמן קוקוס (או חמאת קקאו), מוסיפים אליו את הטחינה, הסילאן והמלח ומערבבים היטב. מחכים שיתקרר מעט, ושופכים על תערובת הדגנים והזרעים ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית (הכמות כאן מספיקה לתבנית בגודל 25X15 בערך, תלוי בעובי החטיף הרצוי. אם התבנית שלכם קטנה יותר אפשר גם לבנות "קירות" בעזרת נייר אפייה), לוקחים כוס ולוחצים בעזרתה חזק על התערובת כך שתיצמד ותידבק. הכי נוח זה לשים נייר אפייה מעל וללחוץ עם הכוס עליו (ראו דוגמא בתמונות).
שולחים למקרר להתייצבות. אחרי כחצי שעה אפשר לפרוס ולשמור בקופסא אטומה במקרר.