חבילאפה

לאפה בריאה במילוי ירקות וממרחים שילדים אוהבים



 
באדיבות מורן רסקין, https://www.hamezaveh.co.il/ המזווה- מאגוז ועד תמר

חבילאפה

מצרכים

½ כוס קמח עדשים אדומות
⅓ כוס קמח חומוס (אפשר גם להכין רק עם קמח חומוס או רק עם קמח עדשים)
⅓ כוס קמח טפיוקה (או קורנפלור)
כף שמן זית לבלילה ועוד אחת למחבת
מעט שמרי בירה (אופציונאלי)
מעט פלפל ומלח (לפי הטעם)
מים, לפי הצורך
 

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הקמחים, שמרי הבירה, והתבלינים. מוסיפים מים בהדרגה (כמות המים תלויה בכמה קמח בדיוק שמתם), עד לבלילה נוזלית (רצוי לערבב בעזרת מטרפה ידנית, להימנע מגושים בבלילה) וכף אחת מהשמן זית.
משמנים מחבת נון-סטיק איכותית במעט שמן זית, מחממים ושופכים חצי מכמות הבלילה למחבת, מיישרים את הבלילה במחבת עד שהיא בשכבה אחידה (אנחנו רוצים אותה הכי דקה שאפשר) ומנמיכים את החום. מחממים עד שיש בועות קטנות על גבי החבילאפה וניתן להפוך אותה באמצעות תרווד (בודקים.. ייתכן וצריך מעט "לעזור" לה בחלק באמצע שקצת נדבק יותר לפעמים). הופכים, ומחממים 2-3 דקות נוספות, עד שמתחיל להשחים גם מהצד התחתון.
ממלאים בתערובת ירקות טרייה וטחינה, או מורחים ממרח אהוב, מגלגלים ואוכלים.