בראוניז מעולים ללא חלב וללא גלוטן
מתכון קל ופשוט של 10 דקות הכנה לבראוניז נימוחים וטעימים ללא חלב וללא גלוטן.
מאת: ניקול ישר
האמת שאת המתכון הזה קיבלתי בהמלצה מחברה כי בני חגג יומולדת בערב שני של פסח.
הייתי חייבת להכין עוגה טעימה וכשרה לפסח.
והאמת, יצא מצויין, המתכון מתאים גם לכל מי שרגיש לגלוטן או לחלב כי אין בו את אלו.
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר (2 חבילות של שוקולד פרה או כל שוקולד אחר)
- 120 גרם שמן קוקוס
- 150 גרם סוכר, אני מתכוונת לנסות להבא עם מייפל או סילאן על מנת לוותר על הסוכר
- רבע כפית מלח (לא חייבים)
- 3 ביצים גדולות
- 70 גרם קורנפלור
- 50 גרם קמח שקדים
לציפוי
- תערובת של אגוזי, מלך אגוזי פקאן, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת...מה שאוהבים
- 50 גרם שוקולד קצוץ גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- בקערה במיקרו ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס
- מערבבים אחכ היטב
- מוסיפים סוכר ומי שמעוניין במליחות מעודנת גם מלח
- מוסיפים 3 ביצים
- מערבבים הכל היטב
- מוסיפים קורנפלור וקמח שקדים
- מערבבים היטב עד שהכל בלילה אחידה
- יוצקים לתבנית 20 ס"מ על 20 ס"מ
- מיישרים בתבנית
- קוצצים גס את האגוזים והגרעינים במידה ומעוניינם (אצלי הילדים לא רצו אז הוספתי רק לקטע קטן של העוגה אגוזים בלבד)
- מפזרים בנדיבות את התערובת בשכבה אחידה יחד עם שוקולד קצוץ
- אופים 20-25 דקות עד שהבראוניז תופחים ומתקשים בשוליים ועדיין מעט רכים במרכז.
מוזמנים לצפות בסרטון ההכנה:
ספרו לי בתגובות איך יצא.
אני לא מצליחה להפסיק לאכול.