איך לגרום לילדים לאהוב דגים
דגים אינם נחשבים כמאכל שגרתי אצל ילדים, אולם הם מכילים ערכים תזונתיים חשובים לגדילה והתפתחות, ולכן חשוב לשלב ולהקנות הרגלי תזונה מגיל צעיר כחלק מתפריט מגוון ובריא. לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות הישראלי, ניתן להתחיל בהוספת דגים לתפריט הפעוטות כבר מגיל 6 חודשים.
אז למה בעצם ילדים נרתעים מדגים, אולי הסיבה נעוצה ההורים שמודעותם אינה גדולה ולכן הן לא משכנעים את ילדיהם לנסות לטעום מהם. אולי מהסיבה שבדרך כלל מכינים אותם בצורתם השלמה וילדים לא אוהבים לראות ראש וזנב על הצלחת, או אולי בגלל הריח שלהם.
השף ליאור טוביאנה ממסעדת הצדף מציע פתרונות אפקטיביים ליצירת אהדה בקרב הילדים.
· צורת ההגשה ונראות הצלחת משפיעים ביותר על אהדת הילד והרצון לאכול, ניתן להכין דגים בצורות שונות, להסיר את הראש, הזנב והעצמות להוסיף תוספת חמה האהודה על הילדים.
· ניתן להוסיף רטבים שונים לדגים, רוטב עגבניות, שמנת, יוגורט בכדי ליצור מגוון טעמים רחב יותר.
· לא סתם אומרים שלימון מוסיף המון, ניתן להוסיף מעט לימון מעל הדג.
· אצבעות דג או טיגון הדג מוסיף טעם קרנצ'י ופריך, ניתן לאכול קטשופ ורטבים שונים.
· קציצות דגים העשויות מבשר ומדגים או מדגים וירקות.
· טונה בקופסא מתאימה במיוחד לילדים היות ואין לה צורה של דגים וכמובן בשל העובדה שאין חשש לעצמות. ניתן לשלב בסנדווצ'ים, חביתה, פסטה ועוד'.
· דוגמא אישית, אם ההורים יאכלו גם הילדים יאכלו.
טעם הינו דבר נרכש ומכאן, גם הילדים שלך יוכלו לאהוב דגים, אם רק תדעו את השיטה המתאימה.