10 טיפים להקניית הרגלי אכילה נכונים לפעוטות
עכשיו כשהפעוט שלכם נהנה מהיכולת שלו לנוע בכוחות עצמו ולגלות את העולם, קשה יותר לגרום לו לשבת בנחת ולאכול ארוחה מאוזנת. ייתכן גם שהוא בררן ומוחה באמצעות קריאות "לא רוצה!" או על ידי זריקת המזון בכל הזדמנות. הנה לכם 10 טיפים שיסייעו לכם ללמד את הפעוט לאכול נכון.
באדיבות Beloved, סדרת מוצרי מזון משלימים לפעוטות
עכשיו כשהפעוט שלכם נהנה מהיכולת שלו לנוע בכוחות עצמו ולגלות את העולם, קשה יותר לגרום לו לשבת בנחת ולאכול ארוחה מאוזנת. ייתכן גם שהוא בררן בקשר למזון שמוגש לו או שהוא מפגין עצמאות ומוחה באמצעות קריאות "לא רוצה!" או על ידי זריקת המזון בכל הזדמנות.
כל אלה מציבים בפניכם ההורים אתגרים לא פשוטים בדרככם להקנות הרגלי אכילה טובים לילדים.
הנה לכם 10 טיפים שיסייעו לכם ללמד את הפעוט לאכול נכון.
הציעו ארוחות וחטיפים בריאים
היות והילדים שלכם עדיין לא בוגרים מספיק כדי לנהוג ולשלם באשראי על ארוחת ג'אנק בקניון המקומי, אתם יכולים עדיין להחליט מה הם יאכלו לארוחת הערב. זאת ההזדמנות שלכם לספק אינספור הזדמנויות לטעום אוכל מזין ובמקביל להגביל מזון עתיר שומן, סוכר ומלחים.
אין צורך להיות מוטרדים אם הפעוט לא דוגם מכל אבות המזון בכל ארוחה, אם התזונה הכללית שלו מגוונת ומאוזנת – הכל בסדר.
לא להכריח אותם לאכול
למרות שאמא ואבא יודעים הכי טוב מה טוב לילד, כדאי שתדעו שלילדים יש מנגנון בריא שמאותת להם מתי הם צריכים לאכול ומתי לא.
יש ימים בהם הם יאכלו הרבה ובימים אחרים הרבה פחות. זה לגמרי נורמלי, ואין צורך לספור כל ביס שהם אוכלים. למעשה, תעשו לילדים טובה גדולה אם לא תתעקשו שהם יאכלו "ביס אחרון". כדאי להניח למנגנון השובע הטבעי לאותת להם מתי להפסיק לאכול.
ספקו להם מודל טוב לחיקוי
ההורים הם הגורם המשפיע ביותר על התנהגות הילדים גם כשמדובר בתזונה.
אם תאכלו עוגה בזמן שאתם משדלים את הילדים לאכול שעועית ירוקה או גזר, יכול להיות שתתקשו להגיב ל: "למה אני צריך לאכול את הירקות שלי? אני רוצה עוגה, כמו אבא".
כדאי לכם וגם לילדים לשמור על ארוחות מאוזנות ובריאות.
המשיכו להציע מזון חדש
רוב הילדים לא טועמים מיד מזון חדש ומכריזים "זה יאמי!" רובם מתנגדים באמצעות "לא רוצה!" נחרץ. קחו בחשבון שזה לא באמת "לא רוצה!" זה למעשה "לא רוצה עכשיו". מחקרים מראים שעל מנת שילד יאכל מזון חדש יש לעיתים להציגו כ -10-15 פעמים לפני שיסכים לנסותו, כך שכדאי לא לוותר. המשיכו להציע מגוון מזונות.
תנו להם לבחור
ילדים אוהבים להפגין עצמאות. אפשרו להם לבחור מבין 2 אפשרויות בריאות שונות.
נקו את הארונות
אם אינכם מעוניינים שילדיכם יאכלו חטיפים או ישתו משקאות מתוקים, אל תחזיקו אותם בבית. ניתן כמובן לצרוך אותם מפעם לפעם, תחת שליטתכם המלאה ובכך ללמד אותם לצרוך אותם במידה.
הפסיקו להיות שפים פרטיים
המטבח המשפחתי אינו מסעדה. במקום לבשל לכם ארוחה אחת ולפעוט הבררן את הארוחה שהוא אוהב, אנחנו מציעים להכין בכל ארוחה מזון אחד מועדף על הקטנטנים כאשר שאר הארוחה מותאמת לכם. כך שאם ירצו לגוון, הם מוזמנים לטעום מן האוכל שלכם.
לא לדאוג אם הפעוט אוכל רק מזון אחד – כרגע
בהנחה שלא מדובר בסוכריה על מקל בלבד, פעוטות רבים מתעקשים לאכול רק סוג אחד של מזון ולא מוכנים לגוון. המשיכו להציע מגוון מזונות בריאים בארוחות וזכרו – גם זה יעבור. אפשר ללכת עם הילדים לקניות או לשלב אותם בהכנת הארוחות כדי לאפשר להם לגעת ולהתנסות במזונות אחרים.
הימנעו משימוש באוכל כפרס
בתך אספה צעצועים מהרצפה, הפעוט נתן נשיקה לדוד – כל הכבוד! אין צורך לתת להם שוקולד או ממתק כפרס.
מרגישים שאתם צריכים לפצות על היעדרות? אל תפנקו עם אוכל.
פרסים ופיצוי באמצעות אוכל מעבירים מסרים שגויים הנוגעים לרגשות ולאוכל ועלולים לגרום לאכילת יתר.
אם אתם רוצים לתת פרס לילדים או להראות כמה אתם אוהבים אותם העניקו להם חיבוקים ונשיקות. יש להם ערך גדול יותר מממתקים והם נטולי קלוריות.
איכלו יחד כמשפחה
שמשו דוגמה לילדיכם. הארוחה היא הרבה יותר מהמזון בצלחת. התנתקו מהמסכים והתחברו לאהובים עליכם היושבים סביב שולחן האוכל.
מבוסס על http://www.choosemyplate.gov/food-groups/downloads/TenTips/DGTipsheet12BeAHealthyRoleModel.pdf
http://www.whattoexpect.com/toddler-nutrition/toddler-eating-habits.aspx