אם חד הורית עם תאומים – איך עושים את זה?

ההתקדמות בהצלחות בטיפולי פוריות והאפשרויות שיש לנשים להביא לעולם ילדים עם תרומת זרע הביא להתרחבות התופעה....



מאת: עפרה ליאור, מלווה נשים וזוגות בטיפולי פוריות והורות


אם חד הורית עם תאומים – איך עושים את זה?

ההתקדמות בהצלחות בטיפולי פוריות והאפשרויות שיש לנשים להביא לעולם ילדים עם תרומת זרע הביא להתרחבות של תופעה שבעבר כמעט שלא הכרנו – אם חד הורית שמגדלת לבדה תאומים.

 

גידול תינוק היא משימה קשה, כפי שיעיד כל זוג הורים. גידול תאומים היא משימה קשה הרבה יותר מכפליים ושני בני הזוג כורעים תחת הנטל. לכן גידול תאומים על ידי האם לבדה נראית כמשימה בלתי אפשרית.  

 

האפשרות שטיפולי פוריות יצליחו מעבר למתוכנן ויניבו הריון של תאומים צריכה לעמוד לנגד כל אישה. בתהליך הטיפול כל שניתן לחשוב עליו הוא להצליח סוף סוף ולהשיג את ההיריון, אך יש לקחת בחשבון גם אפשרות  קליטה של יותר מעובר אחד אם מדובר בהפריה חוץ גופית.

 

הנהלים הקיימים אינם מאפשרים דילול עובר אחד מתוך שניים אם אין לכך סיבה רפואית.

לכן קיימת חשיבות  לכך שאישה חד הורית או גם בני זוג שאינם מעוניינים בשום אופן לגדל תאומים יהיו ערים להשלכות ויבקשו  מהרופא כבר בשלב הטיפולים להשתיל לרחם  בכל מחזור רק עובר אחד. בכל מקרה זו החלטת  המטופלת בשיתוף ייעוצו המקצועי וניסיונו של הרופא. לאחר השתלת העוברים לרחם  אין כבר אפשרות לסגת לאחור.

 

כדאי לאישה חד הורית שממתינה ללידת תאומים לנצל את חודשי ההיריון היטב להערכות להתמודדות הלא פשוטה שמצפה לה. צריך לייצר מערך של תמיכה הן לחודשי ההיריון המתקדמים שבהם התנועה קשה ומוגבלת והן לתקופה שלאחר הלידה.

 

אם האם לעתיד בעלת אמצעים כלכליים הרי שכל עזרה בתשלום היא מבורכת. כדאי לעשות בדיקה מקיפה של האפשרויות הכלכליות מאחר ומדובר בהוצאות לא מעטות ש"נוחתות" בבת אחת.

 

בנוסף לשכירת השירותים של מטפלת או בייבי סיטר, יש לגייס בני משפחה וידידים. אם האישה אינה צעירה, הרי שאמה מן הסתם כבר מבוגרת ולכן יכולת העזרה תהיה מוגבלת, אבל אי אפשר לוותר על שום סיוע ו"צו הגיוס" מחייב את כולם בכל גיל...

 

חלק לא מבוטל מהריונות עם תאומים מסתיימים בלידה מוקדמת שכרוכה לעיתים בשהות של הילודים בפגיה – גם לסיטואציה כזו כדאי להיערך מבחינת המשמרות בבית החולים.

 

לא מומלץ לחשוב בסגנון הישראלי כל כך של "יהיה בסדר" כי התמודדות עם תאומים ללא בן זוג היא משימה שלא הכרתן מהעבר, גם אם עברתן שרות צבאי קרבי...

אל תחכו עם ההערכות יותר מדי כי אתן עלולות להידרש לפתע לשמירת הריון שתרתק אתכן למיטה שבועות או אף חודשים. לאחר הלידה תמצאו את עצמכן חוזרות הביתה עם זוג עוללים צווחנים בלי לדעת מה לעשות קודם ואיך להתמודד איתם.

 

זמן פנוי לעצמך נשמע כמו מותרות בלתי אפשריות לאימא חד הורית עם תאומים, אבל אני מאמינה שכל אדם בכל מצב צריך למצוא את הדרך לפנות כל יום או כל שבוע זמן לעצמו, לתחביביו, לפגישה עם ידידים או סתם לשבת ולהירגע ללא מעש. מי שלא תדאג לעצמה סופה להישחק והגוף יתבע את ה"חופשה" שלו על ידי מחלה או בדרכים אחרות. לכן, גם אם חד הורית לתאומים, כמו כל אם, יכולה וצריכה לקחת את פסק הזמן לענייניה בלי נקיפות מצפון.