הקילוגרמים בירידה - הפוריות בעלייה
רבים מאתנו לא מודעים לעובדה כי לעודף משקל בנשים, ישנה השפעה גדולה על ירידה בפוריות, הגדלת סיכויים לסיבוכים במהלך הריון ותוצאות הלידה.
מאת: איילת נדיב, מנהלת מחלקת דיאטה סטודיו סי
עודף משקל בנשים אינו רק מטרד בריאותי ואסתטי, רבים מאתנו לא מודעים לעובדה כי לעודף משקל בנשים, במיוחד כאשר הוא מתרכז באזור הבטן, ישנה השפעה גדולה על ירידה בפוריות, הגדלת סיכויים לסיבוכים במהלך הריון ותוצאות הלידה.
כדאי לדעת שבעזרת טיפולי הפריה סטנדרטיים ניתן בדרך כלל להתגבר על הירידה בפוריות. אך הטיפול היחידי בסיבוכים במהלך הריון העלולים לסכן את האם והעובר, הינו ירידה במשקל !!
בעיות פוריות
עודף משקל קל אפילו בנשים צעירות מעלה את הסיכון לבעיות פריון בגלל שישנה ירידה במחזורי הביוץ, בסדירותם ושכיחותם. המנגנון העיקרי הגורם לחוסר ביוץ בנשים עם עודף משקל קשור לשינויים הורמונאליים ומטבוליים, המשפיעים באופן ישיר על התפתחות זקיקים, השתרשות העובר ברחם, קיומו והתפתחותו.
סיבוכים במהלך הריון
עוד ף משקל גורם למחלות שונות המשפיעות על מהלך הריון תקין, כגון לחץ דם לא מאוזן אצל האם, רעלת הריון, סוכרת הריונית, בעיות בזרימת הדם וחשש לתסחיפים, דלקות ושינויים במצב הרוח. בנשים עם עודף משקל, קיים קושי בביצוע בדיקות אולטרסאונד, תוצאות בדיקות אלו פחות מדויקות. החשש לסיבוכים בהריון מחייב נשים לעשות כל מאמץ לירידה במשקל טרם הכניסה להריון, על מנת לקיים הריון תקין.
תוצאות לידה
נמצא כי עודף משקל של האם קשור בלידות מוקדמות, בסיכון מוגבר ללידת תינוקות במשקל גבוה, כמו כן ישנה עלייה בשכיחות לידות בניתוח קיסרי. מחקרים רבים מראים כי תינוקות הנולדים לאמהות עם עודף משקל רב, נמצאים בסיכון גבוה לפתח השמנת יתר כבר בתקופת הילדות וגם בבגרותם.
זריקת עידוד: ירידה במשקל, אפילו של עד 10% בלבד ממשקל הגוף משפרת פרמטרים פיזיולוגיים רבים, כולל מאזן הורמונאלי, רגישות לאינסולין, רמות לחץ דם וסדירות מחזורי ביוץ, המעלים את הסיכוי להריון וללידה תקינים.
ירידה של 10% ממשקל הגוף הינה מטרה ריאלית ואפשרית, לדוגמא אם המשקל ההתחלתי הינו 85 ק"ג , מדובר על ירידה של 8.5 ק"ג , בהחלט יעד בר ביצוע בתקופה של כארבעה חודשים תוך כדי הקפדה על פעילות גופנית וליווי מקצועי אישי על תזונה נכונה ומאוזנת.