למה אנחנו לא מצליחים?

אז מה באמת אומרים לנו שם במעבדות הפיריון ובדרך החתחתים החדשה אליה נכנסנו בתקווה כה גדולה?



מאת: ריקי לוי דינר, מאמנת אישית וזוגית מנחת סדנאות לאחר לידה

 


למה אנחנו לא מצליחים?

בספרות ידועות מגוון סיבות לחוסר פוריות, בין נפוצות ובין נדירות. לעיתים אף מקבלים בני הזוג את התשובה המעודדת ומייאשת כאחד – ל.ה.פ – ללא הסבר פתולוגי.

מצד אחד התחושה היא כי אם אין הסבר רפואי ייתכן והכל תלוי בלחץ האישי, ומצד שני אם אין הסבר רפואי אין ממש דרך להתמודד ו/או לשפר את סיכויי הכניסה להריון.

אז מה באמת אומרים לנו שם במעבדות הפיריון ובדרך החתחתים החדשה אליה נכנסנו בתקווה כה גדולה?

 

רקע

מה שהיה פעם פשוט וכל כך ברור כמו כניסה להריון מלווה היום בכל כך הרבה בדיקות עד כי הינכם מבינים שפשוט זה לא! כמו הקייטנות של פעם שהסתפקו בשוקו ולחמניה והיום הופכים מופע אקוסטי על המים לבדיחה כך גם בענייני פוריות – העסק מסובך מכפי שהוא נראה.

הסיבוך יכול להיות קשור לעניינים נפשיים ויכול כמובן להיות קשור לעניינים גופניים – גבריים כנשיים.

 

סיבות לחוסר פוריות אצל הגבר

באופן כללי התבגרות מינית מאוחרת וטיפולים הורמונליים עלולים לפגוע בבגרות בסיכויי הפוריות. באופן ממוקד יותר מדברים על בעיות פיריון בשל הסיבות הבאות:

 

פתרונות לבעיות פוריות אצל הגבר

 

 

סיבות לחוסר פוריות אצל האישה

באופן גורף ניתן להתייחס לגיל האישה, בניגוד לגבר הממשיך לייצר זרע כל ימי חייו הרי שהאישה מפסיקה לבייץ לקראת גיל 40.

בנוסף שחלות פוליצסטיות מעכבות ביוץ סדיר דבר המונע כניסה תקינה להריון. יש לזכור כי שחלות פוליציסטיות הינן שכיחות ביותר כך שלמעשה זו הבדיקה הראשונה שחשוב לעשות לקראת כניסה להריון ו/או עם התקלות בקשיים בכניסה להריון.

 

פתרונות לבעיות פוריות אצל האישה

 

 

החלטה

חשוב לזכור כי בכתבה זו פורסמו הסיבות הנפוצות וכי קיימות עוד מיני סיבות שלא פורסמו. כמו כן יש לבחון כל מקרה לגופו, ולהתייעץ עם רופאים בהתאם למצבכם האישי והזוגי.

הכי חשוב לקרוא כתבות מעודדות על זוגות שהיו בטיפולי פוריות  וחובקים כעת ילד/ה נהדר/ת, לחזק אחד את השנייה ולהיפך, ולזכור  כי המסע הזה חשוב ביותר כי הוא נוגע בהגשמת החלום החשוב מכל – הורות.

 

שיהיה בהצלחה.