עוגת מוס פרווה

2 כפות פירורי לחם או ביסקויטים- לפזר על תחתי העוגה כדי שלא תידבק לתבנית.
200 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים רותחים...



עוגת מוס פרווה
מצרכים:
2 כפות פירורי לחם או ביסקויטים- לפזר על תחתי העוגה כדי שלא תידבק לתבנית.
200 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים רותחים
1 כף אבקת נס – קפה
6 ביצים
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
להפריד ביצים, להמיס את השוקולד עם מים ונס קפה,  להקציף חלבונים+ קורט מלח+ ¼ כוס סוכר, להקציף חלמונים עם הסוכר שנותר עד שהצבע נעשה בהיר, להוסיף  את השוקולד ולהקציף במהירות נמוכה.
את קצף החלבונים מוסיפים לתערובת השוקולד, להעביר 2/3 מהתערובת לתבנית ולאפות בחום של 180 מעלות.
את יתרת התערובת לצנן ולהכניס למקרר.
עם תום האפייה, יש לצנן את העוגה היטב, לצקת מעליה את המוס  ולקרר/להקפיא.