עוגת גבינה ופירורים

בצק לתחתית ולפירורים:
11/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר...



עוגת גבינה ופירורים
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

בצק לתחתית ולפירורים:
11/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים
למלית הגבינה:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (עדיף נפוליאון)


אופן ההכנה:

לתחתית והפירורים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים. מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.
את היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים להזהבה כ-20 דקות ומצננים.
מפוררים את הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.

מלית הגבינה:
במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות.
 
יוצקים את מלית הגבינה על בסיס הבצק המוכן ומעל מפזרים את הפירורים.