מרק עדשים.
1/2כוס עדשים ירוקים או כתומים.
1/2 כוס אורז (אפשר מלא).
כף שמן זית.
1 בצל בינוני.
1 שן שום.
1/2כוס עדשים ירוקים או כתומים.
1/2 כוס אורז (אפשר מלא).
כף שמן זית.
1 בצל בינוני.
1 שן שום.
אופן ההכנה:
להשרות את העדשים והאורז במים בטמפ' החדר כשעתיים-שלוש ולסנן.
להכניס לסיר 2 כוסות מים, עדשים, אורז הבצל והשום ולהביא לרתיחה.
להנמיך אש ובשל עם מכסה סגור כ-45-50 דקות, עד שמתרכך.
לרסק בבלנדר את העדשים, האורז, שמן הזית, השום והבצל ולהגיש.
לגיוון אפשר להוסיף כל ירק מבושל אהוב.
העדשים עשירים בברזל ובצירוף אורז גם הערך החלבוני עולה.
המרק מומלץ מגיל 9 חודשים.
בתיאבון!