עוגיות תמרים וקוקוס
לכבוד טו בשבט בנוסף לסלסלה המסורתית עם פירות יבשים, ניתן להפתיע את בני המשפחה ואת האורחים עם עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון או עוגיות תמרים.
המתכון באדיבות "חצר כנרת", יצרני מוצרי התמרים הגדולים בישראל
חומרים לבצק:
1 כוס מים
1 כוס שמן
200 גר' מרגרינה/מחמאה
1 שקית אבקת אפיה
קמח (קצת פחות מ- 1 ק"ג)
למלית:
500 גר' "מעדן תמרים וקוקוס" תוצרת חצר כנרת
½ כוס אגוזים טחונים
½ כוס צימוקים (לא חובה)
½ כפית קינמון טחון
**לאוהבים ניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן
אופן הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
אופן הכנת המלית:
לערבב את כל החומרים יחד.
להכנת העוגיות:
1. לחלק את הבצק ל- 5-6 כדורים
2. לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ
3. למרוח שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ"מ
4. לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ
5. להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני
6. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב
7. לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר