אוזני המן

מתכון להכנת אוזני המן  מבצק פריך במילוי תמרים

 


באדיבות רולדין - רשת קונדיטוריות ובתי קפה


אוזני המן

מתכון להכנת אוזני המן  מבצק פריך במילוי תמרים

 

המצרכים הדרושים להכנת 30 יחידות

 

המצרכים הדרושים להכנת הבצק

200 גרם סוכר

1 ביצה גדולה

400 גרם חמאה רכה

600 גרם קמח

1/2 כפית תמצית וניל                               

 

המצרכים הדרושים להכנת המילוי תמרים

100 גרם ממרח תמרים

250 תמרים מגולענים

קמצוץ הל טחון

 

אופן ההכנה:

? מערבבים את הסוכר עם הביצים ,החמאה והתמצית, עד לקבלת תערובת אחידה.

?מומלץ :  להוסיף לבצק כמה טיפות תמצית בננה.

 ?מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.

? מכינים את המילוי:  מערבבים את כל המרכיבים.

 ?מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.

 ?אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.

 

מתכון להכנת אוזני המן  מבצק פריך במילוי פרג

 

המצרכים הדרושים להכנת 30 יחידות

 

החומרים הדרושים לבצק:

200 גרם סוכר

1 ביצה גדולה

400 גרם חמאה רכה

600 גרם קמח

 1/2 כפית תמצית וניל                               

 

החומרים הדרושים להכנת המילוי

130 גרם פרג

120 גרם סוכר

80 גרם פירורי ביסקוויט כהה

כפית מיץ לימון

תמצית וניל

 

אופן ההכנה:      

? מערבבים את הסוכר עם הביצים ,החמאה והתמצית, עד לקבלת תערובת אחידה.

 ?מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.

? מכינים את המילוי:  

לטחון פרג

לטחון פירורים

להרתיח מים, סוכר ותמצית וניל.

למזוג סירופ, ,מיץ לימון למיקסר ולערבב עם הפירורים. להוסיף פרג.

 ?מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.

?אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.

 

חג פורים שמח ומתוק!