אוזני המן
מתכון להכנת אוזני המן מבצק פריך במילוי תמרים
באדיבות רולדין - רשת קונדיטוריות ובתי קפה
מתכון להכנת אוזני המן מבצק פריך במילוי תמרים
המצרכים הדרושים להכנת 30 יחידות
המצרכים הדרושים להכנת הבצק
200 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
400 גרם חמאה רכה
600 גרם קמח
1/2 כפית תמצית וניל
המצרכים הדרושים להכנת המילוי תמרים
100 גרם ממרח תמרים
250 תמרים מגולענים
קמצוץ הל טחון
אופן ההכנה:
? מערבבים את הסוכר עם הביצים ,החמאה והתמצית, עד לקבלת תערובת אחידה.
?מומלץ : להוסיף לבצק כמה טיפות תמצית בננה.
?מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.
? מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים.
?מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
?אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.
מתכון להכנת אוזני המן מבצק פריך במילוי פרג
המצרכים הדרושים להכנת 30 יחידות
החומרים הדרושים לבצק:
200 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
400 גרם חמאה רכה
600 גרם קמח
1/2 כפית תמצית וניל
החומרים הדרושים להכנת המילוי
130 גרם פרג
120 גרם סוכר
80 גרם פירורי ביסקוויט כהה
כפית מיץ לימון
תמצית וניל
אופן ההכנה:
? מערבבים את הסוכר עם הביצים ,החמאה והתמצית, עד לקבלת תערובת אחידה.
?מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.
? מכינים את המילוי:
לטחון פרג
לטחון פירורים
להרתיח מים, סוכר ותמצית וניל.
למזוג סירופ, ,מיץ לימון למיקסר ולערבב עם הפירורים. להוסיף פרג.
?מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
?אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.
חג פורים שמח ומתוק!