אוזני המן בדואט טוב-טעם ופרג
מתכון ל- 15 יח' אוזני המן בגודל בינוני
באדיבות השף ברק חי חורש טרה
מתכון ל- 15 יח' בגודל בינוני
חומרים לבצק:
חצי ק"ג קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
300 גר' חמאת טרה
רבע כוס פריגת תפוחים או רבע כוס מים
2 כפיות ברנדי
כפית חומץ
חומרים למלית:
300 גר' גבינת טוב טעם
רבע כוס סוכר
2 כפות מלית פרג מוכנה (של פוליבה)
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם ווניל
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מכניסים את כל חומרי הבצק "היבשים" למיקסר במהירות איטית ולשים כדקה
- מוסיפים למיקסר את החומרים "הרטובים" בהדרגה עד קבלת בצק אחיד ויבש
- מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק וקורצים עיגולים עם כוס (קוטר שפת הכוס תקבע את גודל האוזן המן)
- מניחים במרכז כל עיגול כפית נדיבה מהתערובת ומהדקים בעזרת הידיים, כל עיגול לצורת משולש (אוזן המן)
- מניחים את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה (במרחק סביר אחד מהשני) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות למשך כ – 35 דקות או עד הזהבה קלה של הבצק
- מצננים את אוזני המן ובוזקים את אבקת הסוכר בעזרת מסננת קטנה
המלצת השף:
- להוסיף לתערובת הגבינה חופן צנוברים קלויים
- ניתן להוסיף לבצק מעט קינמון
- ניתן לרדד מחדש את שאריות הבצק עד שלוש פעמים ולקרוץ מהבצק עיגולים