מנבו (קרמבו) ביתי בטעם שמפניה, תות ושוקלד

מנבו (קרמבו) לאוהבים



מנבו (קרמבו) ביתי בטעם שמפניה, תות ושוקלד

כמות: 20 מנבואים (קרמבואים), דרגת קושי – בינוני, משך הכנה 20 דקות

 

לבסיס

20 עוגיות משובחות עגולות טבולות קלות בשמפניה.

 

לציפוי

300 גרם שוקולד (מריר/חלב – בהתאם לטעם האישי)

100 גרם חמאה

100 גרם פקאן סיני, קצוץדק.

 

למילוי

6 חלבונים
 ½כוס סוכר
10 תותים טריים

1 כף אבקת ג'לטין
2 כפות מים

אופן ההכנה

1.       בסיר כפול (באן מארי) מחממים את החלבונים והסוכר, תוך בחישה, עד לטמפרטורה חמימה (כ- 60 מעלות).

2.       במעבד מזון מרסקים את התותיםעם המים והג'לטין עד לקבלת עיסה חלקה ורכה. אם העיסה עדיין קשה מדי, אפשר להוסיףעוד כף מים.

3.       מערבבים שליש מכמות הקצף עם עיסת התותים ומקפלים בעדינות פנימהאת שאר הקצף ומכניסים למקרר למספר דקות.

4.       מזליפים את הקצף על גבי העוגיות באופן הבא: במזלף בעל פיה חלקה ממלאים את הקצף. מקרבים את קצה הפיה למרכז העוגיה ולוחצים עד מתקבל מעין כדור פינג-פונג, מרחיקים מעט את הפיה מהעוגיה לקבלת השפיץ של המנבו. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות ומכניסים למספר דקות למקפיא.

5.       ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק. מצננים מעט וטובלים כל קרמבו בשוקולוד (כשמילוי כלפי מטה) ומצפים בפקאן קצוץ.

6.       שומרים בקירור עד ההגשה.