סיגרים במילוי חצילים ופטה
12 דפי סיגר
חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון...
אופן ההכנה:
החומרים:
12 דפי סיגר
חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
2 שיני שום כתושות
מעט קצח
לרוטב העגבניות:
24 עגבניות שרי מוארכות
10 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
עלים מחמישה גבעולים של בזיליקום טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מתבלים את קוביות החצילים במלח ופלפל.
2. מחממים שמן עמוק במחבת ומזהיבים בו את קוביות החציל למשך 4 - 3 דקות, מוציאים ומניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
3. מניחים את קוביות החצילים בקערה, מוסיפים את השום וקוביות הגבינה ומערבבים.
4. מניחים עלה סיגר על משטח ומניחים בחלקו הקרוב אליכם מעט מתערובת החצילים והגבינה, מקפלים את השוליים הצדדיים על המלית ומגלגלים לגליל מהודק.
5. מניחים את הסיגרים המגולגלים בתבנית משומנת, זורים קצח ואופים בתנור שחומם לחום בינוני למשך 7 - 6 דקות, עד שהסיגרים מזהיבים.
6. מגישים אותם כשהם טובלים בקערית רוטב העגבניות.
רוטב העגבניות:
1. מניחים את העגבניות בקערה ומכסים אותן במים רותחים.
2. ממתינים חמש דקות וקולפים.
3. מעבירים את העגבניות הקלופות למסננת כדי שיגירו עודפי נוזלים.
4. מעבירים את העגבניות הקלופות למחבת, מוסיפים את שמן הזית השום, והפלפל ומביאים לרתיחה.
5. מכסים ומבשלים על להבה קטנה למשך חצי שעה עד שמרבית הנוזלים התאדו.
6. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים דקה נוספת.
החומרים:
12 דפי סיגר
חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
2 שיני שום כתושות
מעט קצח
לרוטב העגבניות:
24 עגבניות שרי מוארכות
10 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
עלים מחמישה גבעולים של בזיליקום טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מתבלים את קוביות החצילים במלח ופלפל.
2. מחממים שמן עמוק במחבת ומזהיבים בו את קוביות החציל למשך 4 - 3 דקות, מוציאים ומניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
3. מניחים את קוביות החצילים בקערה, מוסיפים את השום וקוביות הגבינה ומערבבים.
4. מניחים עלה סיגר על משטח ומניחים בחלקו הקרוב אליכם מעט מתערובת החצילים והגבינה, מקפלים את השוליים הצדדיים על המלית ומגלגלים לגליל מהודק.
5. מניחים את הסיגרים המגולגלים בתבנית משומנת, זורים קצח ואופים בתנור שחומם לחום בינוני למשך 7 - 6 דקות, עד שהסיגרים מזהיבים.
6. מגישים אותם כשהם טובלים בקערית רוטב העגבניות.
רוטב העגבניות:
1. מניחים את העגבניות בקערה ומכסים אותן במים רותחים.
2. ממתינים חמש דקות וקולפים.
3. מעבירים את העגבניות הקלופות למסננת כדי שיגירו עודפי נוזלים.
4. מעבירים את העגבניות הקלופות למחבת, מוסיפים את שמן הזית השום, והפלפל ומביאים לרתיחה.
5. מכסים ומבשלים על להבה קטנה למשך חצי שעה עד שמרבית הנוזלים התאדו.
6. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים דקה נוספת.