לאכול ולשתות בחדר הלידה

מה מותר לאכול ולשתות בחדר הלידה? למה זה היה אסור מלכתחילה? אם את בהריון כדאי שתהיי מוכנה...



לאכול ולשתות בחדר הלידה

מי שזוכה ללידת בזק או סבלה שעות ארוכות מצירים קשים, סביר להניח שלא תבין, אבל מי שהעבירה שעות ארוכות בשלווה יחסית עם אפידורל – כנראה תזדהה. עד עכשיו, אכילה ושתייה בחדר הלידה היתה אסורה. מקסימום היו מביאים לנו כוס עם שבבי קרח או שהבעל היה מגניב איזה חטיף בלי שהאחיות יראו.

הסיבה לכך, מבוססת על הנחיה רפואית עתיקה, משנת 1946, לפיה קבעו מרדימים, שאחד הסיכונים ליולדת, במקרה שיש צורך בביצוע ניתוח קיסרי חירום, נובע משאיפת תוכן הקיבה לריאות בשל השימוש בהרדמה כללית. מי שעברה פעם, ניתוח בהרדמה כללית, מכירה את שלב הבחילות שיש בשלב ההתאוששות מחומר ההרדמה.

 

מה השתנה?

לאחרונה, החלו לשנות את ההתייחסות לאכילה ושתייה בחדר הלידה. הסיבות העיקריות נובעות מהאחוז הנמוך יחסית של היולדות, שאינן מוגדרות בסיכון גבוה, שאכן מסיימות את הלידה בניתוח קיסרי חירום וגם בשל העובדה, שבמשך השנים, שינו את השימוש בחומרי ההרדמה והפחיתו משמעותית את הסיכון להקאות.  יתרה מכך, בלידות מתישות במיוחד, נצפו מקרים של יולדות שהתייבשו ורמת הסטרס עלתה.

המגמה האחרונה בבתי החולים בחו"ל, ונקווה שגם בארץ, היא לאפשר ליולדת חווית לידה חיובית ולהקל עליה, במיוחד בלידות שאורכות שעות ארוכות מאד והתקדמות הלידה איטית במיוחד. כמובן, שלא מדובר בכלל גורף ויש להחליט לגבי כל יולדת ורמת הסיכון שלה.

 

קיבלתן אישור לאכול ולשתות בחדר הלידה אבל זה לא אומר שאפשר לפתוח שולחן...

למרות ההקלות, חשוב להקפיד על מזון קל שיספק אנרגיה ונוזלים אך שלא יעיק על הקיבה.

מה מומלץ לאכול ולשתות?

 

אל תתביישו לבקש מהצוות הרפואי לאפשר לכן לשתות ולאכול במידת האפשר.

והכי חשוב - לידה קלה...