7 טיפים ללידה ללא פחד

רוצה להגיע ללידה ולעבור אותה ללא פחד? רוצה לדעת איך אפשר להתכונן לזה? לצערי רוב הנשים וביניהן אני מאמינות שלידה היא אחת החוויות הגרועות בחיים. חלק מהנשים אפילו נמנעות מללדת רק בגלל הפחד. יש הרבה דברים שאנו יכולות לעשות מראש על מנת להוריד את הלחץ והפחד לפני הלידה.



7 טיפים ללידה ללא פחד

#1 האמיני בגופך

הגוף המדהים שלנו נועד ללדת. אלפי נשים בכל רחבי העולם ילדו, יולדות וילדו בעתיד. אם מסתכלים על זה מנקודת מבט אבולוציונית בשביל זה אנחנו כאן, כדי להביא ילדים לעולם. רק לנו יש את היכולות ואת הכוח לעשות זאת. 
שימו לב שיונקים אחרים שיולים עושים זאת בעצמם, ללא כל עזרה ולרוב זה קורה בלילה כששקט ...ללא הפרעה.
זה לא אומר שבמקרים מסויימים אנחנו לא צריכות עזרה. אבל כן...הגוף שלנו יודע ללדת בעצמו.
תני אמון בגוף שלך ותטפחי אותו במהלך ההריון לקראת הלידה.
 

2# בחרי את המלווים שלך ללידה בחוכמה

חשוב שתחליטי מראש מי ילווה אותך בלידה. מי יהיה איתך במהלך ההמתנה והתגברות הצירים ומי יהיה איתך בחדר בשלבים האינטימים של הלידה הפעילה. את לא רוצה הפתעות תוך כדי לידה ואי נעימויות שפתאום חמתך תבקש להיות איתך בלידה ויהיה לך לא נעים לגרש אותה. אז קבלי החלטה על כך מראש ותדאגי שכולם ידעו.
את יכולה לבחור בבן זוגך שיהיה איתך במהלך הלידה הפעילה, באמא, באחות. את יכולה לצרף דולה או מיילדת פרטית אם זה אפשרי. אולי תרצי לצרף צלמת שתתעד את הלידה ואולי הדולה תהיה גם צלמת. חשוב שתרגישי בטוחה עם כל האנשים שיהיו איתך בחדר הלידה.
3# חשיבה חיובית
אם את מפחדת ללדת, אחרת לא היית קוראת את הכתבה, בטח שמעת הרבה סיפורי לידה זוועתיים. אם זה מאמא שלך, מחברות או מחברי משפחה אחרים. בטח גם צפית בסרטי לידה באינטרנט או בטלויזיה. מעכשיו בקשי מכל מי שרוצה לספר לך על חוויית הלידה השלילית שלה לחכות עד אחרי הלידה. שיחסכו ממך...בשביל מה להיכנס עוד יותר ללחץ?

 

4# תרגעי

אם תלמדי להרגיע את עצמך יהיה לך הרבה יותר קל. אם המוח שלך יהיה רגוע הגוף שלך יהיה רגוע וגם שרירי האגן שלך יהיו רגועים זה בדיוק מה שצריך כדי לעזור לבייבי שלך לעשות את דרכו החוצה בקלות רבה יותר. דמיון מודרך עשוי לעזור לך מאוד. דמייני עצמך על חוף הים  או בכל סיטואציה שהייתה לך נעימה בעבר. דמייני בילוי בירח הדבש לך, או איזשהו טיול מהנה, מסיבה כייפית. דמייני שאת שם, העסיקי את מוחך בדברים אחרים. זה ירגיע את מוחך וכתוצאה מכך גם גופך ירגע.
מאוד מומלץ לתרגל מדיטציה במהלך ההריון וכך תוכלי למדוט גם במהלך הצירים ולהרגיע את עצמך.

 

5# נשמי

כשאת רגועה את נושמת עמוק, מכניסה חמצן עמוק יותר אל תוך הבטן שלך. זה מאוד חשוב לעבודת הלידה. לא סתם בקורסי הכנה ללידה מלמדים אותנו לנשום. יש לכך חשיבות רבה.
למדי טכניקות נשימה עוד בהריון, תרגלי אותן ותשתמשי בהן במהלך הלידה.

 

6# תנהמי ותאנחי את התינוק שלך החוצה

זה ידחוף את התינוק שלך מטה. רובינו מאמינות שאנחנו צריכות לדחוף את התינוק החוצה. ובאמת מגיע הרגע שיש את הדחף הזה לדחוף. אבל אם אנחנו דוחפות מוקדם מדי או חזק מדי אנחנו גורמות לנרתיק להיסגר על ראשו של הבייבי במקום להיפתח. זה יכול להאט את התהליך. אם תאנחי תנהמי ותחליקי את התינוק החוצה בעדינות זה גם יכול למנוע ממך קרעים.
 

7# תתחברי לתינוק שלך

כדאי שתעשי זאת עוד במהלך ההריון ובמיוחד במהלך הלידה. חושי אותו, קראי אותו ובדקי שהוא מרגיש טוב לאורך הלידה.
מספר 7 - התחבר עם התינוק שלך: אתה רוצה לעשות את זה במהלך ההריון שלך ובמיוחד במהלך הלידה והלידה. ומה שאני מתכוון זה לבדוק את הגוף שלך ואת התינוק שלך לאורך כל הדרך.
 
לידה קלה