התופעה שלא מדברים עליה בזמן הריון ולאחר הלידה

נשים צעירות שחוות את התופעה הזאת לא מאמינות שזה קורה להן: הן בהריון או רק ילדו, הן בשיאן, איך ייתכן שהן סובלות מבריחת שתן?



התופעה שלא מדברים עליה בזמן הריון ולאחר הלידה
בריחת שתן היא תופעה שכיחה אצל נשים צעירות, בהריון או אימהות טריות שזה עתה ילדו.
עם זאת, רבות מהן לא מדברות על התופעה, חשות מבוכה ואולי אפילו בושה. בגלל קשר השתיקה סביב התופעה, נשים צעירות חושדות שהתופעה חריגה ושזה קורה רק להן כשהן בשיאן. 
"בריחת שתן? בגילי?" אחרי הכול, אפשר להבין אותן בריחת שתן היא תופעה שיש לה תדמית שקשורה לנשים בגיל השלישי, לא לנשים צעירות ובוודאי שלא לנשים בהריון או לאימהות טריות.
 

מהי בריחת שתן?

בריחת שתן (או דליפת שתן בשפה המקצועית) היא תופעה בלתי רצונית, מתרחשת במצבים מסוימים ומתגברת בגילאים ובמצבים רפואיים ספציפיים, לדוגמא: בתקופת הריון ולידה. בריחת שתן מתרחשת אצל נשים שהן אימהות טריות בשני מקרים: נשים שכבר בחודשי ההיריון החלו לסבול מבריחת שתן ונשים שעברו לידה וגינלית ומאז סובלות מבריחת שתן.
 

למה זה קורה?

בין היתר, בשל היחלשות שרירי רצפת האגן. ישנן שתי סיבות עיקריות לבריחת שתן: הסוג הראשון בריחת שתן במאמץ – למשל, בזמן התעטשות, שיעול,
צחוק, הרמת משא כבד, אלו אותן פעולות שגורמות ללחץ על שלפוחית השתן.
הסוג השני, בריחת שתן כתוצאה מדחיפות, תופעה מוכרת אצל נשים בהריון. עם גדילת הרחם, נוצר לחץ על שלפוחית השתן הגורם להרגשת דחיפות להתרוקן.

 

אז מה אתן יכולות לעשות ואיך ניתן לטפל?

קודם כל – לנשום עמוק. את לא לבד, יש נשים רבות במצבך. הפתרון לבעיה הוא אינדיבידואלי כי מצב וחומרת בריחת השתן משתנים מאישה לאישה.
מומלץ ורצוי, להתייעץ עם רופא המשפחה שלך, או הגיניקולוג המטפל בנוגע לדרכי הטיפול.
במידה ואת סובלת מבריחת שתן, שימוש בתחבושות לבריחת שתן יכול מאוד לעזור, אל תהססי להיעזר בהן.
תחבושות ייעודיות לבריחת שתן מיועדות לספיגת כמות גדולה יותר של נוזלים אשר מופרשים בזמן קצר. התחבושות ישפרו משמעותית את איכות חייך וכך תוכלי לנהל שגרת חיים בדיוק כמו שאת רגילה ואוהבת.