טיפים לבחירת שם לילד ע"פ הנומרולוגיה הקבלית
מאת: מתי שטרנברג, נומרולוגית קבלית, מנהלת פורום שם לתינוק בפורטל mamy, יעוץ נומרולוגי בנושאי משפחה, קריירה ועסקים, מנחה סדנאות וערבי נשים
טיפ ראשון:
הורים רבים נוטים להעניק שמות "טרנדיים" כלומר, שמות הנהנים מפופולאריות גבוהה באותה תקופה. יחד עם זאת, שמות אלו אינם בהכרח שמות אופטימאליים. לדוגמה, לפני מספר שנים רווח טרנד חזק של שמות קצרים כגון: גל, ים, רם, בן, חן וכד'. שמות אלו יפים ואין בהם דבר רע, למעט העובדה שע"פ "כוח האותיות" [הגישה הקבלית, המייחסת עוצמות ותכונות לכל אחת מאותיות הא"ב העברי] מתקיימת עדיפות דווקא לשמות ארוכים על פני שמות קצרים. הסיבה היא שככל שהשם ארוך יותר, כך נהנה הילד ממגוון תכונות והגנות רחב יותר הנובע מ"כוח האותיות".
טיפ שני:
לתשומת לב כל ההורים השוקלים גישה "טרנדית" עכשווית של שמות בכתיב חסר כדוגמת: "נעה" במקום "נועה", "מרב" במקום "מירב", "עמר" במקום "עומר" וכיוצ"ב. ע"פ "כוח האותיות" מומלץ להרבות באותיות אהו"י בשם, משום שאותיות אלו נחשבות לעוצמתיות ומספקות תכונות חשובות והגנות לאדם. [הבהרה – אין הכוונה להרבות באותה האות יתר על המידה, אלא להוסיף כמה שיותר אותיות מקבוצה זו. לדוגמה, השם אורי כולל א' ו' י', השם נועה כולל ו' ה', וכן הלאה.]
טיפ שלישי:
ע"פ המסורת נוהגים רבים לקרוא לילדם בשמו של קרוב משפחה שנפטר [סבא, אח וכד'] על מנת להנציח ולכבד את זכרו. יחד עם זאת, יש להבחין בין הענקת שם של קרוב משפחה אשר נפטר בשיבה טובה, לבין הענקת שם של אדם אשר נפטר באורח טראגי [למשל מחלה, מלחמה, תאונה]. לשם הקשור במוות טראגי יש חיבור ל"קארמה" שלילית. חשוב להבין שאין מדובר ב"שם רע" באופן גורף, אלא שם שהופך לבעייתי עקב הקארמה הטראגית שהוצמדה לו במקרה הספציפי.
טיפ רביעי:
הורים רבים מעניקים לתינוקם שני שמות הנרשמים בתעודת הזהות [כפתרון למחלוקת בין ההורים, לזכרו של קרוב משפחה וכיוצ"ב], כאשר רק אחד מהשמות נמצא בשימוש יומיומי. מבחינה נומרולוגית כל שם מעניק לתינוק ברכות וכלים למימוש פוטנציאל חייו, אולם רק השם הנמצא בשימוש יומיומי משפיע עליו אנרגטית באופן דומיננטי ומשמעותי בחייו. גם כאשר משתמשים בשם חיבה או קיצור לשם המקורי, שם זה הופך לדומיננטי יותר ככל שיותר אנשים משתמשים בו. מאחר ולכל אחד מהשמות עשויה להיות משמעות שונה בהתאם לתדר האנרגטי שבו, הרכב האותיות וכד', הרי שמומלץ להתייעץ איזה מבין השמות עדיף וישרת את התינוק טוב יותר במהלך חייו. טיפ זה מתאים גם להורים לילדים בוגרים יותר, אשר מרגישים צורך לבדוק את שמו של הילד מסיבות שונות כגון: קשיים בלימודים, קשיים חברתיים, בעיות בריאות ועוד. במקרה זה, לגישתי, אנסה לעזור לילד ראשית באמצעות שימוש באלטרנטיבות האפשריות לשימוש בשם הקיים [כמו הוספת אות, שימוש בשם חיבה מוכר וכד'], ואשתדל להימנע ככל הניתן מהחלפת שם הילד.