תרופות סבתא למחלות חורף

הקור מפחית את יכולת ההתמודדות של הגוף עם החיידקים והווירוסים השונים, לכן יחד עם החורף מגיעות גם מחלות חורף. החדשות הטובות הן שלא חייבים לרוץ לרופא עם כל הצטננות קטנה.



מאת: רוסנה ברגהוף

 


תרופות סבתא למחלות חורף

הקור מפחית את יכולת ההתמודדות של הגוף עם החיידקים והווירוסים השונים, לכן יחד עם החורף מגיעות גם מחלות חורף. החדשות הטובות הן שלא חייבים לרוץ לרופא עם כל הצטננות קטנה.

 

מי מפחד מתרופות סבתא?

מה ידעו הסבתות שאנחנו לא יודעים? החברה המודרנית הרגילה אתנו לחפש תמיד חידושים והמצאות. כך אנחנו מוותרים על הידע והחכמה המסורתית, שהועברה מדור לדור במשך השנים. "תרופות סבתא" שייכות למשפחת מערכות הריפוי הטבעי, הכוללת גם צמחי מרפא, תזונה נכונה, רפואה סינית, הומאופתיה ועוד.

העיקרון המרכזי העומד מאחורי השיטות השונות של ריפוי הטבעי הוא חיזוק הגוף ומערכת החיסונית שלו. 

 

התרופות הכימיות הקונבנציונליות פועלות לרוב לדיכוי הסימפטומים, שהם הסימנים החיצוניים של המחלה: חום, כאב, פריחה, נפיחות, שלשול ועוד. סימפטומים אלו אומנם גורמים לנו חוסר נעימות, אך הם למעשה התמודדות מועילה של הגוף עם החיידק או הווירוס הגורם למחלה. כך קורה שמחלה אקוטית הופכת לכרונית במקום להגיע לסיום מוצלח שלה. הטיפול הטבעי לעומת זאת, משפר את יכולת הגוף להתמודד עם גורם המחלה.

היופי בתרופות סבתא הוא שאינך זקוק לתאגידי תרופות: דברים פשוטים שיש בכל בית, כגון שום ולימון יכולים להפוך לאמצעי ריפוי או להביא להקלה של הסימפטומים. אז מי מפחד מתרופות סבתא? חברות התרופות אשר מרוויחות מיליארדי דולרים בשנה מהתלות שלנו בתרופות הכימיות.

 

תרופות סבתא לשפעת

 

תרופות סבתא לנזלת

 

תרופות סבתא לשיעול

 

תרופות סבתא לכאב גרון

 

תרופות סבתא לדלקת אוזניים

 

חורף חם ובריא לכולנו!

 

כולכם מוזמנים להרצאה חינם בנושא: תרופות סבתא על פי הרפואה ההודית. בהנחיית ד"ר ערן מגון  M.D רופא, מרכז מגמת איור-ודה בקמפוס ברושים. במהלך ההרצאה ערן ייתן תיאור קצר על הרפואה האיור-ודית ועקרונות בסיסיים של השיטה, לצד הצגה של אופני שימוש פשוטים כגון: גינג’ר, כמון, כורכום, שום, בצל ועוד לטיפול בבעיות רפואיות נפוצות בדגש על מחלות חורף. ההרצאה תתקיים במסגרת פסטיבל בריאים ונהנים בקניון אילון. לפרטים והרשמה לחצו כאן.