אוטיזם ורפואה משלימה
על פי חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרוורד בארה"ב, המוח ומערכת העיכול קשורים בקשר כל כך אינטימי שצריכים לראות אותם כמערכת אחת. הם חקרו את השימוש בפרוביוטיקה לשיפור התסמינים של האוטיזם (ASD (autism spectrum disorder, וקיבלו תוצאות מעודדות.
מאת: לוטי זילברמן, מהנדסת כימיה תואר שני עם התמחות בתרופות,תזונה וסביבה
על פי חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרוורד בארה"ב, המוח ומערכת העיכול קשורים בקשר כל כך אינטימי שצריכים לראות אותם כמערכת אחת. על בסיס תובנות אלו, חוקרים מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה (CALTECH) חקרו את השימוש בפרוביוטיקה לשיפור התסמינים של האוטיזם (ASD (autism spectrum disorder, וקיבלו תוצאות מעודדות.
עד כה, היה ידוע שאוטיזם מובחן כהפרעות התנהגותיות גנטיות, המחקר החדש מראה שגם וחלק גדול מהם סובל מבעיות במערכת העיכול. לדברי, פרופסור סרקיס מזמניאן, מהמחלקה לביולוגיה במכון הטכנולוגי CALTECH, המחקרים עד כה חקרו את האוטיזם כהפרעה גנטית ובמיוחד הפרעה במוח אבל העבודה שלהם מראה, שחיידקים במעיים יכולים לגרום לתסמינים שלא נחשבו לפני זה. הפיזיולוגיה של המעיים, יש להניח, גורמת לתסמינים שעד כה לא נקשרו למוח.
החוקרים הזריקו לעכברים וירוס, שהיה אמור לגרום לאוטיזם באמצעות החלשה של המערכת החיסונית. מחקרים קודמים מצאו שנשים בהריון שקיבלו זיהום וירלי חמור ילדו ילדים אוטיסטים. גם העכברים שנולדו לעכברים שקיבלו וירוסים ונפגעו במערכת החיסונית, גם הם התנהגו כמו אוטיסטים ומערכת העיכול דולפת.
החוקרים טיפלו בעכברים אלה עם תוסף פרוביוטיקה. תוצאות הטיפול הראו שלא רק שהדליפה שלהם השתפרה. הם גם הפכו ליותר "חברותים" עם העכברים בסביבה שלהם, פחות חזרו על אותן פעולות והיו פחות בחרדה.
למרות הממצאים, החוקרים לא שוללים גם את החלק הגנטי (במיוחד אם לאם היתה מחלה ויראלית בזמן ההריון). המחקר מביא גם ידע חשוב באופן כללי עד כמה בריאות המעיים משפיעה על מערכות הגוף ובמיוחד על המוח.
במחקר התפרסם בראשון בפברואר 2014 ב BREAKING NEWS from The Alternative Daily
לסיכום;
אם אנחנו או כל היקרים שמסביבנו רוצים לשפר ולמנוע מחלות, אפשר בדרך פשוטה - לשלב מזון עשיר בפרוביוטיקה בתפריט. מעיים בריאים משפרים לא רק את המערכת החיסונית, אלא גם עשויים לסייע להרבה מחלות שעדיין לא נמצא להם מרפא.