מתכונים פשוטים להכנה עם הילדים

לעיתים כשקר בחוץ אנו נאלצים למצוא פתרונות תעסוקה יצירתיים במיוחד, כאלו שיספקו לילדים את התעסוקה המושלמת. הנה כמה רעיונות שיסגרו לכם את הפינה לשעמום הגובר וגם את הארוחה הבאה שלכם.



מתכונים פשוטים להכנה עם הילדים
כבר מגיל קטן, עולם המטבח נראה קסום עבור הילדים והם משתוקקים לדעת איך נוצר הקסם. יתרה מזאת, הילדים תמיד רוצים להרגיש חלק ממנו ולהשתתף בעצמם בתהליך המסתורי של הכנת האוכל, החל משלב בחירת הפרודוקטים ועד לתוצר המושלם על גבי הצלחת. ימים אלו, בהם כולנו נמצאים בבית ונמצאים בחיפוש מתמיד אחר תעסוקה ואחר שקט חיובי מהילדים, הם בדיוק הזמן להתלכד סביב פעילות משותפת שתוציא מכולנו את המיטב ואין פעילות טובה יותר מבישול ואפייה, כזו שמספקת מענה לבעיית התעסוקה וגם מוציאה ארוחה קלה או קינוח מתאים בסופה. במיוחד עבורכם, הנה שני מתכונים קלילים לתעסוקה במטבח שתוכלו לשלב בהם את הילדים ולתת להם להרגיש חלק מהכנת התוצר המוגמר.
 

פשטידת תירס – הכנה בקלות

אין ילד שלא אוהב תירס, תירס הוא מאכל מדהים שטעים בכל וריאציה, כקלח תירס חם או כפופקורן קופץ. הנה שדרוג חדש שלא הכרתם, כך תהפכו את התירס הפשוט לארוחת ערב קלאסית ונוחה להכנה יחד עם הילדים.
המצרכים:
1 קופסת תירס – מסוננת כמובן, חצי גביע שמנת חמוצה, 2 כפות קוטג', 100 גרם גבינה צהובה מגורדת, 4 ביצים, חצי כוס שמנת לבישול, 3/4 כוס קמח תופח ושני גבעולים קצוצים של בצל ירוק.
אופן ההכנה:
ערבבו את כל המצרכים בקערה עד לקבלת אחידות, שפכו את הבלילה לתבנית אלומיניום מוארכת והכניסו אל טוסטר אובן שחומם מראש לחום של 180 מעלות, אפו למשך 45 דקות בערך עד לקבלת צבע זהוב ותיהנו, אתם והילדים, מפשטידת תירס שהם הכינו לגמרי בעצמם.
 

סופלה פשוט וטעים

סופלה תמיד נשאר קינוח קלאסי שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול, אז מה יותר טוב מלהכין אותו יחד עם הילדים ולפתור גם בעיית השעמום הרובצת? הנה מתכון קליל לסופלה מנצח.
המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר, 3/4 כוס שמן, 1 כוס קמח, 1 כוס סוכר, 4 ביצים וחצי שקית אבקת אפייה.
אופן ההכנה:
המיסו את השוקולד והשמן במיקרוגל וערבבו לאחידות. לאחר מכן הוסיפו את שאר המצרכים וערבבו שוב לאחידות מלאה ללא גושים. כשהתערובת מוכנה, חלקו אותה בכוסות סופלה והטביעו קוביית שוקולד בכל אחת מהכוסות. כעת, הכניסו את הכוסות אל טוסטר אובן או תנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואפו במשך 12 דקות. אם אתם מרגישים שהסופה נוזלי מידי עבורכם, אפו אותו עוד מעט. שימו לב שאפיית יתר תגרום לסופלה להתייבש ולאבד מאפקט השוקולד הנוזלי שבו. הוציאו את הסופלה ותיהנו מקינוח קליל וטעים.