מחזיק למברשת שיניים - בובה מפוסלת מחימר פולימרי

החימר הפולימרי (או בשמו המסחרי "פימו") הינו סוג של חומר פיסולי, שמגיע בשלל צבעים מרהיבים, אשר מתרכך מחום הידיים ומתקשה בחום של תנור ביתי רגיל. את החומר הפולימרי ניתן לפסל ולעצב, לערבב וליצור גוונים חדשים, להכין ממנו פסלים, תכשיטים, כלי נוי, ועוד. בכתבה הבאה אראה צעד אחר צעד איך ליצור עם הילדים מחזיק למברשת שיניים.



מאת: איריס משלי, עיצובים בפימו, סדנת יום הולדת או מתנות ייחודיות, www.arcoiris.co.il


 מחזיק למברשת שיניים - בובה מפוסלת מחימר פולימרי

החימר הפולימרי (או בשמו המסחרי "פימו") הינו סוג של חומר פיסולי, שמגיע בשלל צבעים מרהיבים, אשר מתרכך מחום הידיים ומתקשה בחום של תנור ביתי רגיל. את החומר הפולימרי ניתן לפסל ולעצב, לערבב וליצור גוונים חדשים, להכין ממנו פסלים, תכשיטים, כלי נוי, ועוד.

 

בניגוד לחומרים כמו קרמיקה, כלי חרס ופורצלן, שהם חומרים מן טבע שדורשים תנור שמחומם בטמפרטורה גבוהה מאוד, חימר פולימרי מתקשה בתנור ביתי רגיל. (אם נקשה את החומר הפולימרי בטמפרטורה גבוהה מאוד החומר יימס ויתאדה).

חימר פולימרי הוא לא חומר שמתייבש באוויר, כמו דאס למשל.

 

קיימים מספר סוגים של חימרים פולימריים של מספר חברות:

פימו קלאסי, פימו סופט, סקלפיי iii ,פרמו (premo), קאטו קליי ועוד.

 

ההבדלים בין החברות השונות הם:

 

כל אחד יכול לבחור את החומר שאיתו הכי נוח לו לעבוד והכי מתאים לצרכים שלו.

 

היתרונות של שימוש בחומר פולימרי

 

בכ-30 צעדים  פשוטים מלווים בתמונות והסברים, תוכלו ליצור לבד (או עם ילדים גדולים יותר) קישוט למברשת השיניים - בצורת בובה או נחש.

 

תהנו!

כלים וחומרים נדרשים:

חשוב לציין שהכלים המשמשים לעבודה עם החימר הפולימרי צריכים להיות ייעודיים לכך. אין לערבב כלים של אוכל עם כלי יצירה.

חימר פולימרי בכל מיני צבעים, כדי שיהיה לכם מבחר לשילוב.  השתדלו לרכוש פימו סופט או קלאסיק אבל לא חימר מסוג לא מוכר (הרשימה מעלה).

קיסמים לחיבורים

משטח עבודה (זכוכית, מרצפת קרמיקה)

סכין יפנית (למבוגרים בלבד!)

מברשת שיניים

 



לכל חבילת פימו יש 8 פסים המציינים כמות. חתכו בעזרת סכין חיתוך 2 פסים מתוך החבילה האדומה. אם מברשת השיניים שלכם גדולה במיוחד תצטרכו כמות כפולה.

 








התחילו ללוש את החימר הפולימרי על מנת לרככו, חום הידיים עושה עבודה נהדרת בריכוך החימר. צרו כדור מהחימר.

 









התחילו לצבוט את הכדור בחלקו העליון ליצירת צורה אגסית.

 










הפכו אותה ו"הרחיבו" את השמלה של הבובה בדפנותיה.

 










זו הצורה שמתקבלת

 











חתכו מעט חימר בצבע גוף

 











לושו את החימר וצרו ממנו צורת הראש (כדור), הצוואר (פיתה קטנה) והידיים (רצועות מאורכות משוטחות מעט בקצה).

 









קחו חצי קיסם.

 











הניחו את הפיתה בצבע גוף מעל ה"שמלה" ליצירת "צואר"

 










הכניסו את הקיסם. השאירו כחצי ס"מ בולט מעל.

 











הניחו את הראש על הקיסם שנשאר.












קחו חימר בצבע נוסף ליצירת שרוולים.

 











צרו 2 צילינדרים קטנים והצטיידו ב-2 חצאי קיסמים.

 











הכניסו את הקיסם לתוך הצילינדר הקטן והכניסו אחריו את חלק היד.

 










הכניסו את הידיים לגוף הבובה על ידי יתרת הקיסם שנותרה.

 










שיער. קחו צבע נוסף ליצירת התלתלים. רדדו אותו לנחש דק והתחילו לעצב תלתלים קטנים שיכסו את ראש הבובה.

 









מלאו את ראש הבובה בתלתלים עד לכיסוי מלא

 











ראש הבובה המלא

 











צרו נחש דק מצבע נוסף לקישוט השמלה

 












הקיפו את השמלה ולחצו בעזרת קיסם ליצירת "דוגמא"

 











עיניים

רדדו נחש דקיק של שחור/חום/כחול וחתכו ממנו 2 פרוסות קטנטנות לעיניים

 









מקמו את העיניים












ליצירת פה השתמשו בקש שתיה איתו "נסמן" את חצי חיוך הבובה. כדאי להתאמן קודם על חימר אחר כדי שתדעו איך לכוון את החיוך.

 









חיוך מוכן.

הוסיפו 2 נקודות בצדי הפה עם קיסם

 










אפשר להוסיף קצת בזהירות סומק על ידי צללית עיניים

 











קחו את מברשת השיניים שבחרתם

 

הכניסו אותה לתוך שמלת הבובה תוך תמיכה בבובה.

אפשר ליצור לבובה משטח ליציבות. רדדו חימר בצבע שתבחרו.

 







והשתמשו בחותכן עגול/כל חותכן אחר שגדול מהיקף הבובה.

 

נעצו שוב את מברשת השיניים בתוך הבסיס

 








כדי להכין את הנחש רדדו כחצי חבילת פימו לנחש ארוך











כרכו את הנחש והכינו את הראש. השתמשו בקיסם כדי לחבר את הראש בתוך גוף הנחש.

 










הוסיפו לשון, שיניים ואישונים נקודות כתומות לקישוט. אפשר להכין בסיס לנחש גם כאן כמו בבובה.

 

אין צורך ליצור חור, הרווח בתוך הגלגול צריך להתאים למברשת השיניים. התאימו במידת הצורך.

 











אפייה
–מכניסים לתנור קר, מכוונים ל-110 מעלות ל-15 עד 30 דקות (תלוי בתנור), מניחים על נייר אפייה (לא נייר כסף) במרכז התנור. בפעם הראשונה רצוי להישאר ליד התנור/ טוסטר הביתי כדי לוודא שהכל מתנהל כשורה.בסיום האפייה פותחים את דלת התנור ונותנים לתוצרת להתקרר לפני המשך העבודה (השחלה וכו`)** פימו לאחר אפייה הופך לחומר פלסטיקי קשה ולכן יש ליצור חורים לפני האפייה.

  

בהצלחה!