חופש גדול במרץ- איך שומרים על השפיות?

הנה אנחנו באמצע מרץ ומשרד החינוך הקדים והודיע, בהתראה של מספר שעות "שהחופש הגדול" יתקיים כבר כאן ועכשיו באמצע מרץ. האתגר להורים הוא עצום- אין סידור לילדים בקייטנות שונות, לא ניתן לצאת לחופשות בחו"ל וגם החופשה בארץ מוטלת בספק רב. יש חובה להגן על בריאותם של הסבים והסבתות ולכן לא ניתן להעזר בהם. ועוד חלק בלתי אפשרי- איך עובדים ומה עושים כדי לשרוד כלכלית? 



מאת: דר' סוזי קגן ראש בית הספר לפסיכותראפיה במשחק ומטפלת זוגית בכירה.


חופש גדול במרץ- איך שומרים על השפיות?
חודשים מראש מתארגנים הורים לילדים צעירים לקראת החופש הגדול. נרשמים לקייטנות, סוגרים חופשות, מגייסים את הסבים והסבתות וחוסכים המון כסף להוצאות. טכנית, כלכלית ובעיקר נפשית מתכוננים ההורים לחודשי יולי אוגוסט ובסופם מגיעים מותשים ומרוקנים ל-1/9 הגואל.
 
העומס הנפשי על ההורים בימים אלה הוא עצום והתקופה הרוויה גם ככה פחדים מהידבקות נראית ארוכה ובלתי נגמרת. אז רגע לפני הייאוש דעו כי זה יקרה- זה כן יסתיים! ראו ערך סין. גם שם הם עצרו מלכת והנה האומה הענקית הזו חוזרת לשיגרה. אז כן, ניתן לשמור על השפיות אבל יש להתארגן בהקדם.
 
חלקו את היום לשלושה חלקים:
ואז כשהילדים בחדרים (הם לא חייבים לישון אבל בחדרם), אפשרו לעצמכם לחזור לשפיות. עשו את מה שעושה לכם טוב- שיחה/ צפייה בסרט טוב או עדכונים שונים.
הקפידו ללכת לישון מוקדם ואל תתפתו ל"מחר חופש אז אפשר לישון מאוחר" כי מצפה לכם יום עמוס גם מחר עם לו"ז ברור וקבוע.
 
מומלץ לחלק את היום בין ההורים כאשר הורה אחד נמצא השני יכול לעבוד מהבית או ממקום עבודתו ואז להתחלף. פרגנו לעצמכם "דייט" אחת לשבוע גם אם זה בתוך הבית: כבו מסכים, מיזגו כוס יין עם נשנוש ושוחחו, התעניינו והקשיבו האחד לשני ממש כמו פעם. 
 
אפשר לשמור על שפיות ברגע שיוצרים שיגרה ברורה וסדר, מיד לפני שהכאוס משתלט. וזיכרו שהתקופה הזו תסתיים ותהפוך לפרק נוסף בהיסטוריה.