מיתוסים על חורף וילדים - לידיעת הורים!

החורף מביא איתו מחלות, ומחלות מביאות איתן מיתוסים ותרופות סבתא. המיתוסים והתרופות הללו לא תמיד יסייעו לכם לשמור על בריאותכם.  לכן, ובמיוחד כשכולנו חוששים ממגפת הקורונה, כדאי שתחדדו את הידע שלכם באשר לתרופות והאמונות הביתיות.



מיתוסים על חורף וילדים - לידיעת הורים!

החורף מגיע והמתח גובר

החורף כבר פה, והשנה סביר שמצפה לכולנו חורף מתוח במיוחד. הקורונה כנראה לא תיעלם לשום מקום, ואתם, ההורים, צריכים לשמור על ילדכם – לא רק מפני הקורונה, אלא גם מפני המחלות שמלוות את החורף בכל שנה, החל בצינון וכלה בשפעת או לעיתים אף דלקת גרון. עונת החורף היא ללא ספק עונת המחלות, ותקופת החולי הזו הולידה מיתוסים מגוונים. אלו הושרשו אצלנו על ידי אמא, ואצלה על ידי סבתא. אז נספר לסבתא שלפעמים גם היא טועה, כי  חלק מהאמירות האלו פשוט לא נכונות. נבחן כמה מהמיתוסים סביב המחלות והמיחושים של החורף ונגלה – מה מהם מבוססים על שקר מוחלט?
 

אסור גלידה כשכואב הגרון!

קרה לכם שביליתם יום שלם עם כאב גרון ושיעול, וכשרציתם ליהנות מכמה כפיות גלידה זכיתם לנזיפה בטענה שגלידה מחמירה את הכאב? ובכן, אין בכך גרעין של אמת. להיפך, גלידה עשויה לעזור בתסמינים של גרון דלקתי. היא אמנם לא תרפא אתכם, אבל בשום פנים לא תחמיר את מצבכם. הגלידה הקרה מרגיעה את הגרון ומקלה על הכאב.
 

אסור לצאת עם שיער רטוב!

כמה פעמים אמא צעקה עליכם את המשפט הזה כשהתכוננתם לצאת החוצה ביום קר? ובכן, בחורף הישראלי אין ממה לחשוש. ההשפעה המסוכנת של שיער רטוב מתגלה רק בטמפרטורות נמוכות בצורה קיצונית, בהן המים שבשיער מתאדים במגע עם האוויר הקר ומביאים לירידה מהירה וקיצונית של טמפרטורת העור. בישראל, סביר שלא תפגשו בטמפרטורות כאלו. הדבר היחיד שעלול לקרות, הוא שתגלו שהשהייה בחוץ קרה מדי עם השיער הרטוב. במקרה זה, תמיד ניתן לחבוש כובע.
 

כשיש חום, צריך למרוח עראק על העור

אין כל צורך במריחת אלכוהול על העור! פעולה זו יכולה אפילו לשים את ילדכם סיכון. הספיגה של האלכוהול בעור עלולה לגרום לבעיות במשק הסוכר. אם בכל אופן יש צורך בהורדת חום הגוף של הילד, במקרים בהם החום גבוה, ניתן לעשות זאת בעזרת מטליות ספוגות במים קרירים. הכי טוב לתת לילד לבלות רבע שעה באמבטיית מים פושרים (אין צורך באמבטיית קרח).
 

כשמישהו חולה, צריך לסגור את הבית ולשמור על החום בפנים

כשלאנשים עולה חום הגוף הם מתחילים לרעוד ומתלוננים על קור. עם זאת, אין צורך לחמם את החדר ולעטוף את הילד בשמיכות. החום והרעידות הם דרך ההתמודדות של הגוף. הטמפרטורה המומלצת לחדר הילדים, גם כשהילד סובל מחום, היא בין 22-24 מעלות. בכל אופן, תמיד השאירו חלון פתוח! תחלופת האוויר חשובה, במיוחד עבור שאר אנשי הבית. ללא תחלופת האוויר המתמדת, הסיכויים להידבקות עולים דרמטית.