הקשר בין צעצועים מסין להיפראקטיביות

 ישנו דור חדש של צעצועים. כזה המגיע מסין, ופופולארי מאוד ברחבי העולם, ובישראל בפרט. ילדך הקטן משחק בצעצועים? בדוק את התווית וראה האם צעצועים אלו הגיעו מסין. גם אם לא, ובעיקר אם כן, הכתבה הזו מיועדת לכול ההורים המודאגים להם עורבת סכנה הנקראת הרעלת עופרת.



הקשר בין צעצועים מסין להיפראקטיביות

 ישנו דור חדש של צעצועים. כזה המגיע מסין, ופופולארי מאוד ברחבי העולם, ובישראל בפרט. ילדך הקטן משחק בצעצועים? בדוק את התווית וראה האם צעצועים אלו הגיעו מסין. גם אם לא, ובעיקר אם כן, הכתבה הזו מיועדת לכול ההורים המודאגים להם עורבת סכנה הנקראת הרעלת עופרת.

מה הקשר בין הרעלת עופרת להיפראקטיביות?

הרעלת עופרת הינה הרעלה לא שכיחה במיוחד באופן כללי, בשל העובדה כי רק אנשים הנמצאים בקרבתה של התנדפות העופרת, היו נמצאים בקבוצת הסיכון (בדרך כלל אנשים מבוגרים בעלי עבודות במקומות המכילים כמויות גבוהות של עופרת, או חיילים המשרתים במטווחים או נמצאים בקרבתם באופן אינטנסיבי). ידוע לרפואה כי עופרת הינה מתכת רעילה כשהיא מרוכזת בריכוז גבוהה, והשפעותיה הן בעיקר על אזור המוח. עיקר הפגיעה היא בפעולות אנזימים שונים המעורבים בתהליך יצירת המוגלובין. ההמוגלובין הוא נושא החמצן העוזר לכדוריות האדומות "להיווצר אדומות". במצב בו הוא פגוע, נגרם נזק לכדוריות האדומות ובכך כושר נשיאת החמצן אל המוח נפגע. בעקבות מצב זה, עלול להיגרם נזק למוח, ובסופו של תהליך, להיפראקטיביות, בעיקר אצל ילדים. היפראקטיביות היא רק חלק מן התסמינים של הרעלת עופרת אך היא החשובה לנו בשל העובדה כי ילדים, נמצאים כעת בקבוצת הסיכון הגבוהה לחלות בהרעלת עופרת. כמו כן, חשוב להזכיר, כי לא רק עופרת מסוכנת לילדים שלנו, גם מתכות אחרות הן רעילות לגוף כשהן.

הרעלת עופרת וצעצועים מסין- מה ההקשר, ומה הסיכונים?

קודם כל חשוב לציין כי ישנו תמיד חשש שכול צעצוע, כזה או אחר, צבוע בצבע המכיל מתכת כזו או אחרת (אם כי עופרת הינה מתכת נפוצה), לכן חשוב להבין מול מה אנו עומדים. לאחרונה, גילו מחקרים, כי צעצועים מסין, מתוצרת פישר פרייס, בכמות של כ 18 מיליון יחידות, הורדו מהמדפים, בשל העובדה שהתגלו בהם כמויות גדולות של עופרת.

מדוע זה רע לתינוק או לילד שלכם? הילד מכניס את הצעצוע לפה, גם אם אינכם רואים, מדביק את הצעצוע לגופו, משחק איתו, ומקבל ממנו, באופן תמידי, את חומריו השונים, הדבוקים לו- משמע- הצבע, שמכיל עופרת. יש ילדים הנוטים לבלוע גם חתיכות קטנות של הצעצוע שאיתו הם משחקים, לכן הדבר בהול וגרוע פי שניים.

מה הם התסמינים של הרעלת עופרת?

כאשר ילדכם סובל מהיפראקטיביות גבוהה,חוסר ריכוז, עצירות, תאבון ירוד וכאבי ראש, ואף החל סובל מאנמיה, ייתכן בהחלט כי הוא סובל בעקבות מגע עם צעצועים המכילים עופרת.

מאילו צעצועים יש להיזהר ומה עושים כנגד הרעלת עופרת?

קודם כל, מדובר בכל הצעצועים הידועים לנו, והשכיחים ביותר בשוק- בארבי, באטמן, ובובות למיניהם. על מנת למנוע הרעלת עופרת ע"י שימוש באותם צעצועים, חשוב להבין כיצד מגלים אם יש בכלל עופרת בגופנו. אחת האפשרויות הפשוטות והנוחות הינה בדיקת השיער.

בדיקת השיער

בדיקת שיער יכולה להראות לנו, האם ילדכם סובל מרמות גבוהות של עופרת או של מתכות אחרות, שכן גם בצעצועים אחרים עשויים להימצא כמויות גבוהות של מתכות רעילות. לכן, בדקו את ילדכם היום ומנעו כל מצב של הרעלה, שיכולה להיות קטלנית במידה ולא מטופלת בהקדם. כמו כן, מומלץ להימנע מקניית צעצועים שעליהם תווית שאומרת שהם יוצרו בסין, לפחות בתקופה הקרובה.

*** כמו כן חשוב לציין כי הרעלת עופרת פוגעת גם במבוגרים, בייחוד כאלה הבאים במגע עם אותם צעצועים, לכן חשוב להיבדק ע"י בדיקת שיער פשוטה, ובכך למנוע כל סיכוי להרעלה של עופרת או מתכות אחרות. 

 

את בדיקת השיער ניתן לבצע בישראל. מלבד העופרת הבדיקה יכולה לבצע אנליזה ל34 אלמנטים ובהם מינרלים ומתכות כבדות אשר ישקפו את מצב בריאותנו. הבדיקה יעילה במקרים של כאבי ראש, בעיות עור, בעיות פריון וקבלת פרופיל רעלים לפני הריון .

לפרטים נוספי על הבדיקה לחצו כאן.