פיצוי בגין תאונות ילדים שאירעו מחוץ לביה"ס!

חברות הביטוח, גני הילדים ובתי הספר לא יספרו לכם את הסוד השמור ביותר בענף הביטוח בישראל. ילדיכם מגיל 3 עד 18 שנים מכוסים בפוליסת תאונות תלמידים גם לגבי תאונה שאירעה מחוץ לבית הספר (וגם בחו"ל) וללא קשר למי אשם בתאונה!!! להלן מדריך להורים הדואגים.



מאת: עו"ד אלי מאור מתמחה בדיני נזיקין, רשלנות רפואית, תאונות דרכים ועבודה.
פיצוי בגין תאונות ילדים שאירעו מחוץ לביה"ס!  

 


חברות הביטוח, גני הילדים ובתי הספר לא יספרו לכם את הסוד השמור ביותר בענף הביטוח בישראל. ילדיכם מגיל 3 עד 18 שנים מכוסים בפוליסת תאונות תלמידים גם לגבי תאונה שאירעה מחוץ לבית הספר (וגם בחו"ל) וללא קשר למי אשם בתאונה!!! להלן מדריך להורים הדואגים.

 

לא הרבה הורים יודעים כי במסגרת כל התשלומים שהם משלמים לגן הילדים ולבית הספר בתחילת כל שנה "מסתתרת" הוראת תשלום כללית להורים בגין "דמי ביטוח", בד"כ סביב  20 ₪ לשנה, לכל תלמיד בגן או בבית הספר.

 

הורי התלמיד לא מייחסים חשיבות מיוחדת לתשלום זה, משלמים ושוכחים ולא מודעים כי יש להם זכות לפיצוי כספי שבמקרים מסוימים יכול להגיע אף לעשרות אלפי דולרים!!!

 

כך גם הוריו של א' שפנו אלי בגין תאונה שהבן עבר. לא על מנת לתבוע אלא על מנת לבקש המלצתי אודות אורטופד ילדים טוב. כששאלתי מה קרה לילד, הבנתי כי הנ"ל תלמיד בגן  חובה דתי, שיחק לאחר שחזר מהגן עם רדיאטור לחימום, שנפל עליו וגרם לפגיעה קשה באחת מאצבעות רגלו.

 

הוריו לא ידעו כי מגיע להם פיצוי מחברת הביטוח של גן הילדים, למרות שהתאונה אירעה באשמתו של הילד ולמרות שהתאונה אירעה כשהילד היה בכלל בבית ולא בגן הילדים והיו מופתעים כשבישרתי להם כי יש להם זכות תביעה לפיצוי כספי גדול...

 

במאמר מוסגר יצוין כי במקרה זה הורי התלמיד, אנשים קשיי יום, זכו לפיצוי מהיר מחברת הביטוח של הגן בסכום של אלפי דולרים וזאת בהפתעה גמורה ומוחלטת.

 

- מהי פוליסת תאונות תלמידים?

 

באופן כללי המדובר בפוליסה המעניקה לילדים מגיל 3-18 הנמצאים במסגרת גן או בית ספר כיסוי בפוליסת ביטוח מסוג תאונות תלמידים (או בשמה השני "תאונות אישיות").

 

המונח "תאונות אישיות" מקורו מהכיסוי לילד שהוא אישי. כלומר, לא משנה היכן הילד נפגע, בבתי הספר או בבית, בטיול או אפילו בחוץ לארץ, בחופשה או בלימודים, הכיסוי "דבק" בילד ומלווה אותו בכל מקום בו הוא נמצא.

 

כמו כן הפיצוי אינו תלוי במי שאשם בתאונה, והוא נגזר משיעור הנכות שנותרה לילד. כלומר, גם את הנכות נגרמה כתוצאה מרשלנות של הילד או של בן משפחה, הילד יהיה על פניו זכאי לפיצוי.

 

לדוגמא, אם במהלך השינה בלילה, הילד נפל מהמיטה בבית ונפגע באורח רציני, אזי על פניו הילד זכאי לפיצוי.

 

- מה חשוב לעשות לאחר שהילד נפגע בתאונה?

 

לאחר הפניה לעזרה רפואית בחדר מיון או בקופת החולים על הורי כל תלמיד שנפגע, למלא ולהגיש במוסד הלימודי טופס תביעה מיוחד לתאונות אישיות של תלמידים. אחד ההורים ממלא את הטופס עם פרטים קצרים על מהות התאונה, תאור כללי על אופי הפגיעה ופרטי הנפגע והעדים לתאונה ובדרך כלל החתימה נעשית בנוכחות המנהל או האחראי על תחום התביעות במוסד החינוכי.

 

חשוב ביותר לצלם את הפוליסה ולהביאה לעורך דין המתמחה בדיני נזיקין, שיחד אתכם ימלא טופס זה, המוכר לו היטב וידע מהם ההדגשים שחשוב לציין בטופס זה על מנת להביא לקבלת פיצוי מקסימלי מחברת הביטוח בסופו של יום.

 

- מהו סכום הפיצוי שמקבלים במקרה של פגיעה?

 

הפיצוי תלוי במספר אחוזי הנכות לצמיתות שנקבעו לילד כתוצאה מהפגיעה שקרתה לו.

 

כלומר, אם לדוגמא לילד נגרמה שריטה קטנה שלא הותירה צלקת או אם נפלה לו שן חלב אזי על פניו לא נגרמה לו נכות צמיתה, שבגינה ניתן לקבל פיצוי. אך אם לדוג' נפלה לילד שן בינה אז בחברות ביטוח מסוימות ניתן לקבל בין 200-250 דולר לכל שן בינה שנפלה.

 

כיום בענף הביטוח, אחת מחברות הביטוח המובילות בביטוח תאונות תלמידים המבטחת את מוסדות הלימוד ואת העיריות, הינה חברת הביטוח כלל. לפי אחת הפוליסות של כלל חברה לביטוח, עבור כל אחוז נכות זכאי הילד לפיצוי של 800 דולר. בחברות ביטוח אחרות הילד יכול להיות זכאי עבור כל אחוז נכות לפיצוי של עד 1,000 דולר עבור כל אחוז נכות.

 

כך לדוגמא, אם ילד נפגע ביד בעת רכיבה על אופניים ונקבעו לו 10% נכות בגין הגבלה קלה בתנועות היד, אזי הפיצוי המוערך שיגיע לו עשוי להיות בין 8,000 ל- 10,000 דולר!!!

 

הפוליסה מכסה גם מקרים של מוות, בד"כ בסכום גלובאלי הנע בערך בסביבות של   120,000 ₪, תלוי בחברת הביטוח ובפוליסה שהונפקה.

 

- האם מגיע פיצוי כספי בגין היעדרות של הילד מלימודים ?

 

בחלק מהפוליסות ישנו סעיף לפיו, תלמיד שנפגע בתאונה, זכאי לפיצוי נוסף אם הוא נעדר מהלימודים באופן רצוף מעל 21 יום, כאשר הפיצוי יכול להגיע לסכום של כ-20 דולר ליום החל מהיום השישי (על העורך דין המטפל לבדוק באופן פרטני כל פוליסה).

 

- מהם היתרונות של תביעה במסלול של פוליסת תאונות תלמידים?

 

בד"כ תביעות בגין פוליסות של תאונות תלמידים מסתימות ללא צורך להתדיין בבית המשפט וניתן על ידי מו"מ נמרץ של עורך הדין המתמחה בתחום, לסיים את התביעה באופן מהיר יחסית.

 

עורך דין המתמחה בתחום זה יבין כי עיקר הדיון נסוב אודות כמה אחוזי נכות יש לילד ולכן ישאף למנות בזמן המהיר ביותר בהסכמת חברת הביטוח מומחה רפואי מוכר וידוע המתמחה בתחום הפגיעה הרלבנטי, שיבדוק את הילד ויקבע את נכותו לצמיתות ואח"כ ינסה ע"י מו"מ מהיר לסיים את התיק בפיצוי מקסימלי.

 

ממה חשוב להיזהר?

 

הכי חשוב להיזהר זה מהתיישנות התביעה. משמעות המונח התיישנות הינו מצב בו לנפגע יש זכות להגשת תביעה בגין נזק שנגרם לו, אולם מסיבות השמורות עימו הוא השתהה והמתין כך שחלפה לה תקופה המוגדרת בחוק ואז תביעתו נחשבת לכזו שהתיישנה וזכותו לתבוע ולקבל פיצוי נדחית על הסף.

מאחר ומדובר בנפגע שהוא מתחת לגיל 18, אז תקופת ההתיישנות תחל להימנות מגיל 18 בלבד. בתביעות ע"פ פוליסת אחריות תלמידים תקופת ההתיישנות הינה 3 שנים בלבד מיום שלילד ימלאו 18 שנים.

 

כך לדוג' ילד שנפגע בגיל 6,  יוכל להגיש תביעה בגין פוליסה של תאונות תלמידים עד גיל 21.