רביעייה נולדה במרכז הרפואי סורוקה

לראשונה, מזה 20 שנה, נולדה במרכז הרפואי סורוקה רביעיית תינוקות.


בני זוג צעירים מאזור הדרום הם הוריהם של שני בנים ושתי בנות שנולדו בניתוח קיסרי בשבוע ה-30 להיריון.

ראשון הגיח לאוויר העולם בן במשקל של 1.142 ק"ג, אחריו אחותו במשקל של 1.012 ק"ג, בן נוסף במשקל של 1,204 ק"ג וסגרה את הרביעייה האחות "הצעירה" במשקל של 882 גרם. כל התינוקות הועברו לטיפול בפגיית ביה"ח.

האם עדיין מתאוששת מהניתוח והאב הגאה סיפר בהתרגשות כי הוא "שמח כפול ארבע".

זהו היריון ראשון ולידה ראשונה לאם שעברה טיפול הורמונלי להשראת ביוץ.

 

לדברי פרופ' משה מזור, מנהל מח' נשים ויולדות במרכז הרפואי סורוקה, שיילד את האישה: "האישה הגיעה לסורוקה בתחילת הריונה למעקב והוצע לה, בין השאר, להפחית עוברים על מנת להקטין את שיעורי התמותה והתחלואה הקשורים בלידת רביעייה.

יש לציין שבמקרים אלו, שיעורי התמותה והתחלואה גבוהים לאין שיעור מאשר לידת יחיד או תאומים. ברוב המרכזים הרפואיים בעולם, נהוג להפחית רביעיות להיריון תאומים או עובר יחיד. לאחר שבני הזוג סרבו להצעה זו, טופלה האישה לסירוגין במסגרת אשפוזים במחלקת נשים ויולדות. במהלך תקופת ההיריון היא נבדקה ולא אובחנו מומים מולדים בבדיקות אולטרסאונד ובנוסף, נבדקה לעתים תכופות לשם גילוי סימנים ללידה מוקדמת ו/או רעלת היריון המאפיינות הריונות מרובי עוברים. האישה טופלה במהלך הריונה בזריקות להבשלה מוקדמת של ריאות העובר שמהווה את הסיבה העיקרית לתחלואה ותמותה של הריונות מרובי עוברים".

 

בשבוע ה-30 להיריון בעקבות ירידת מי-שפיר הוצע לאישה לבצע ניתוח קיסרי, שהיא הדרך הנהוגה בכל העולם לסיום הריונות מסוג זה. היא הסכימה והניתוח הקיסרי עבר בהצלחה.

 

מוסיף פרופ' מזור: "על פי הנתונים המוכרים לנו בספרות הרפואית, שכיחות הריונות עם רביעייה באופן ספונטני הינה נדירה ביותר (מעל להיריון אחד ל- 700,000), אולם השיעור של רביעיות בעולם הינו כיום גבוה באופן משמעותי עקב טיפולים הניתנים לנשים להשראת ביוץ (כדורים או זריקות) וטיפולי הפריה חוץ גופית. על פי הסטטיסטיקות השונות בעולם, השיעור של רביעיות  הינו פי 10 ואף יותר שכיח בעקבות טיפולי פוריות.

במקרה המדובר, הן שבוע ההיריון של האישה והן המשקלים של התינוקות שנולדו הם הממוצע המדווח בספרות פגיםללידות של רביעייה".

 
במהלך היריון עם רביעייה, הסיבוכים המוכרים, קשורים  בדימומים במהלך היריון, צירים מוקדמים, ירידת מי שפיר מוקדמת, גדילה לא שווה של אחד או יותר מהעוברים, מוות תוך-רחמי, רעלת היריון וסיבוכים הקשורים בניתוחים הקיסריים.