
נזק מוחי בתינוקות בעקבות טלטול
ד"ר גרונר ואחות הילדים ליסה קרול מבית החולים אוהיו שבארה"ב הגיעו השבוע למחלקת תינוקות ופגים בבית החולים כרמל לצורך השקת תוכנית מיוחדת לטיפול וצמצום התופעה והנזק היכול להיגרם כתוצאה מטלטול התינוקות.
"רק בארצות הברית נפגעים כ 1500 תינוקות בשנה לאחר שטולטלו על ידי ההורים. כרבע מהמקרים מסתיימים במוות ו-75 אחוז מסתיימים בנכות לטווח ארוך או לכל החיים". אומרת ד"ר גרונר.
הגיל האופייני לתינוקות הנפגעים הוא בין חמישה לתשעה חודשים. בארץ אין מאגר נתונים על התופעה, אך בכל בית חולים נתקלים אנשי הצוות בלא מעט מקרים כאלו.
ד"ר אבי רוטשילד מנהל מחלקת פגים וילודים בבית החולים כרמל שאירח את האורחות מאוהיו מעדכן כי בית החולים כרמל יוצא בימים אלו בתוכנית חדשה ומיוחדת להגברת הערנות לסכנה שבטלטולים בקרב ההורים שבוחרים ללדת אצלנו.
" אנחנו מתכננים ימי עיון בבית החולים ובמרפאות הילדים בקהילה וכן לצוות תחנות טיפת חלב ".
טלטול התינוקות שמגיע אחרי בכי ממושך שבו התינוק לא נירגע, גורם למוח הרך, הלא מפותח והקטן יחסית של התינוק, להיחבט בגולגולת. התוצאה היא דימומים במוח ונזק מוחי, שיכול להתבטא גם בעיוורון שיתוק, חירשות, וליקויי למידה בעתיד, מסבירה ליסה קרול מאוהיו.
"ככל שהתינוקות קטנים יותר זה גורם לנזק חמור יותר. אפילו טלטול אחד לא מתוכנן יכול לגרום למוות".
"אנחנו רוצים להבהיר וללמד את ההורים שאף ילד לא מת מבכי, אבל הם בהחלט יכולים למות מטלטול" מדגיש ד"ר רוטשילד.
" את הנזק והסבל מהילדים והתינוקות ניתן למנוע ב 100%, אנחנו מלמדים את ההורים כיצד לשלוט בעצמם ולא להגיע לנקודת שבירה שתגרום נזק בלתי הפיך לתינוק" אומרת ד"ר גרונר
ד"ר אבי רוטשילד מעדכן כי כבר בקרוב כל הורי התינוקות המשתחררים מבית החולים יקבלו חומר הסבר מפורט באמצעות הדרכות של האחיות וכן חומר כתוב שיקחו איתם הביתה, גם במיון הילדים תוגבר הערנות לגבי התופעה.