
כ 85% מהיולדות היוצאות מבית החולים מיניקות
ממחקרים הנעשים היום בעולם בתחום ההנקה עולה כי ההנקה מקטינה משמעותית את הסיכוי למחלות חריפות של דרכי העיכול ודרכי הנשימה ,ומחלות אלרגיות ומחלות כרוניות אצל התינוק.
פרשית רמדיה והסכנות הטמונות בקבוקי פלסטיק , שהתעוררו לאחרונה, מחזקות את הצורך בהכרה שחלב אם והנקה הם דרך ההזנה המומלצת ביותר לתינוק, ושימוש בתרכובות מזון מלאכותיות מומלץ רק כשלא קיימת אפשרות להיניק.
"ההנקה מאפשרת קשר חם ובריא בין האם לתינוק, מספקת לתינוק הגנה מרבית ומקטינה את כמות הזיהומים בהם עלול התינוק לחלות" אומר ד"ר אבי רוטשילד מנהל מחלקת ילודים ופגים בבית החולים כרמל, במסגרת יום עיון מרוכז בנושא עידוד ההנקה שנערך לצוותי ילודים, פגים, יולדות וחדרי לידה בבית החולים.
ד"ר דני ויסמן, מנהל יחידת הילודים בבית החולים כרמל, בהרצאתו בנושא חשיבות ההנקה ותכונות חלב האם, מוסיף כי "בנורבגיה לדוגמא, כדי לעודד הנקה מעניקה המדינה חופשת לידה משך שנה שלמה, וארגון הבריאות העולמי ממליץ על לפחות חצי שנה של הנקה בלעדית , כדי לתת לתינוק בסיס תזונתי מספק ולמנוע בכך מחלות רבות בתקופת הילדות וגם כמבוגר. בישראל חופשת הלידה נמשכת 3 חודשים בלבד ואינה מאפשרת מספיק זמן לבסס הנקה."
"חייבים להגביר את המודעות ולהדגיש את החשיבות שבהנקה, אין ויכוח היום בעולם כי ההנקה כוללת את צורת ההאכלה ומזון התינוקות הטוב ביותר עבור היילוד, ואנחנו חייבים להבהיר ולהדגיש זאת לפני האמהות הצעירות"
בבית החולים כרמל יערך מהחודש סקר ע"י ד"ר אולגה דבקין רופאה במחלקת ילודים ופגים במסגרתו יתבצע מעקב בנושא הנקה אחר כל הנשים היולדות בבית החולים, במשך השנה הראשונה לחיי התינוק .
מטרת הסקר היא לבדוק ולנטר מי מהנשים ממשיכה להיניק ומהם הקשיים העומדים בפני היולדת ומשפיעים על החלטותיה .
"אין ספק כי היום עם כל הבעיות שאירעו עם מזון מלאכותי של תינוקות והמצאות חומרים מסוכנים בחלק מבקבוקי ההאכלה , בנוסף ליתרונות הישירים של חלב אם ופעולת ההנקה , עולה לאין ערוך החשיבות של עידוד האמהות לבחור באפשרות הזו". מסכם ד"ר רוטשילד.