
חיסון נגד נגיף הרוטה הפחית תחלואת תינוקות
נגיף הרוטה הינו אחד הגורמים המרכזיים לאשפוז תינוקות בבתי חולים. מדובר בנגיף מדבק מאד הגורם למחלת הגסטרואנטריטיס המתבטאת בשלשולים והקאות, מה שמוביל לא פעם להתייבשויות ובמקרים חריגים אף עלול לגרום למוות.
במשך שנים עמדו רופאים ברחבי העולם חסרי אונים מול התופעה כשהם נאלצים להתמודד עם כמויות אדירות של תינוקות חולים שגרמו לעומס רב על מערכות הבריאות בעולם. על פי נתוני ה-CDC בארה"ב לבדה מתאשפזים כתוצאה מהנגיף בכל שנה כ-200 אלף תינוקות, ובישראל מדובר על אלפי אשפוזים מדי שנה.
בשנת 2006 הוכנס בארה"ב לשימוש חיסון הרוטה-טק של חברת MSD שהפך תוך זמן קצר לחלק מסל החיסונים האמריקני לתינוקות. השנה, לאחר שתינוקות רבים חוסנו, חושף ה-CDC נתונים ראשונים על יעילות החיסון המצביעים על ירידה של 37% במספר הבדיקות שבוצעו לאיתור הנגיף. כמו כן התברר כי חלה ירידה של כ- 79% במספר הבדיקות אשר היו חיוביות לנגיף.
הרוטה-טק אושר לשימוש בישראל בשנת 2007, והנתונים המתפרסמים השבוע מחזקים את דעת רופאי הילדים לגבי נחיצותו. "הנתונים האמריקניים מוכיחים עד כמה חשוב לחסן את התינוק על מנת לשמור על בריאותו", מסביר פרופ' דוד גרינברג, מומחה ברפואת ילדים ומחלות זיהומיות, המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה. "חשוב גם להבין שככל שיותר תינוקות ופעוטות יחוסנו, כך ההתפרצויות העונתיות יפחתו כיוון שפחות תינוקות חולים אומר פחות תינוקות שידביקו אחרים. אני קורא להורים שלא להמתין ולחסן את ילדיהם כבר עתה, על מנת למנוע התפרצות של המחלה כשהעונה תגיע בעוד מספר חודשים".