
המלצות לקראת חג שבועות
צריכת מוצרי חלב:
חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת להסביר לילדים על חשיבות צריכת מוצרי חלב והעשרת התפריט בסידן. קיים שפע של מוצרי חלב שונים, ברמות שומן שונות. מוצרי חלב רזים יכולים בהחלט להחליף את מוצרי החלב השמנים יותר, ללא פגיעה משמעותית בטעם. על ידי הפחתת כמות השומן, נוכל למזער את הנזק הקלורי והנזק הבריאותי הנגרם כתוצאה מצריכה גבוהה של מזון שומני. ניתן לבחור את המוצרים לפי אחוזי השומן או לפי כמות השומן למוצר.
סידן:
מוצרי חלב הם דרך מצוינת להעשרת התפריט בסידן . חשוב לאכול לפחות 3 מוצרי חלב ליום ורצוי לצרוך מוצרים מועשרים בסידן. ברשימת המוצרים המועשרים נמצאים: גבינות לבנות, גבינות קשות, (עשירות בסידן אך גם עשירות יותר בשומן) יוגורט או חלב שמועשרים בסידן ומשקאות שונים על בסיס חלב.
עוגות גבינה:
עוגות הגבינה מאפיינות מאד את חג השבועות. בהכנת עוגות גבינה, מומלץ להשתמש בגבינות רזות עד כמה שאפשר, ומכילות סידן. מומלץ ורצוי לאפות גם עם גבינות רזות (2\1 אחוז שומן או 0% שומן).
ירקות ופירות:
חג השבועות הוא כידוע, חג חקלאי. הירקות והפירות רק מחכים שנקטוף ונעלה אותם על השולחן. זה הזמן להכין סלט גדול עם שפע ירקות או לאכול פרי טרי ובריא. מבחינה תזונתית, עדיף לאכול את הפרי ופחות מומלץ לסחוט מיץ או לאכול את הפרי מיובש. יחד עם זאת, חשוב לא להגזים בצריכה של פירות, כיוון שהם מכילים סוכר, בניגוד לירקות דלי הקלוריות.
קמח:
בחג השבועות אנו בעצם מסיימים את ספירת העומר ויכולים לקצור את החיטה. החיטה שמשמשת להכנת קמח שממנו מכינים דברי מאפה רבים. כעיקרון ישנן 2 קבוצות של קמח: קמח מלא הוא קמח אשר טחנו את כל גרגר החיטה כולל הנבט והסובין וקמח לבן, כלומר קמח אשר נטחן ללא קליפתו והנבט על מנת לתת לו חיי מדף ארוכים יותר וצבע לבן ובהיר. בתהליך זה הפסדנו למעשה סיבים תזונתיים אשר חיוניים לניקוי מערכת העיכול בצירוף מינרלים וויטמינים.
מים:
אחד מהמשחקים החביבים בשבועות הוא משחקי מים. מעבר למשחק, חשוב לזכור להקפיד על שתייה נאותה. גופנו עשוי ברובו מים ועל כן חשוב לשמור על תפקוד נאות שלו, כלומר יש לשתות במהלך היום ולא בבת אחת. עודף מים יוצא מן הגוף ולא נאגר באנשים בריאים, לכן יש לשתות במידה ולפזר על פני כל היום.