למה לצפות - שירות שימור דם טבורי?

למה מצפה הורה שמעוניין בשירות לשימור דם טבורי?



לקבלת פרטים לגבי שימור דם טבורי לחצו כאן 

 


למה לצפות - שירות שימור דם טבורי?

קודם כל, תצטרכו ליצור קשר עם נציגי חברה לשימור דם טבורי ולקבל החלטה על הצטרפות. אחרי ההצטרפות יהיו כמה פעולות פשוטות שתצטרכו לבצע:

 

לפני הלידה

תתבקשו לתת פרטים ולמלא טפסי הרשמה. לאחר מכן תקבלו לביתכם באמצעות שליח את ערכת איסוף הדם הטבורי.

 

בזמן הלידה

אל תשכחו להביא את הערכה לחדר לידה וליידע את המיילדת על רצונכם לאסוף את הדם הטבורי ועל הצורך לקחת בדיקות דם ורידי מהאם.

בסיום הלידה, לאחר שחבל הטבור נחתך והשליה עדיין נמצאת ברחם, תאסוף המיילדת את הדם הטבורי לשקית סטרילית. התינוק שייוולד כלל לא יהיה מעורב בתהליך האיסוף. חשוב לדעת שתהליך זה אינו כרוך בכאב ולא מסוכן עבור האם או היילוד. תוכלו לאסוף ולשמר דם טבורי גם בלידות קיסריות ובלידות מרובות עוברים.

 

לאחר הלידה

התינוק נולד ואתם וודאי מתרגשים מאוד. עם זאת, חשוב ביותר לזכור ליצור קשר מיידי עם חברת שימור הדם הטבורי ולתאם איסוף. לאחר מכן, תובל המנה לבנק הדם הטבורי שם יתבצעו בדיקות תקינות ויישלח אליכם דוח מעבדה בהתאם.

זהו! עכשיו הדגימה שמורה במעבדת החברה לטובת התינוק שנולד ובני משפחתו. עם בקשת ההורים,מחויבת החברה במהלך תקופת השימור להעביר את הדגימה לכל מקום ברחבי הארץ לצורךטיפול רפואי.

 

כמה דברים שחשוב לדעת

ערכות של הרגע האחרון
בעת בחירה של חברת שימור דם טבורי חשוב לוודא שיש לה מלאי ערכות של הרגע האחרון, למקרה ששכחתם את הערכה בבית או קיבלת את ההחלטה לשמור דם טבורי בסמוך למועד הלידה.

איסוף מכל חדרי הלידה בארץ
בדקו שניתן לבצע איסוף מכל חדרי הלידה בארץ.

איסוף הדגימה לאחר הלידה
חשוב לוודא שהחברה בה בחרתם מספקת שירות איסוף 24 שעות ביממה 365 יום בשנה. כמו כן, היו בטוחים שלא יחלפו יותר מ- 48 שעות ממועד איסוף הדגימה בתום הלידה ועד למועד הקפאתה – אחרת, הדגימה עלולה להיפגם.

זיכוי כספי במקרה שאין אפשרות לשמור
לעתים אין אפשרות להקפיא את מנת הדם הטבורי. זה קורה, למשל, כשהדגימה שנאספה היא קטנה מדי או  אינה ראויה להקפאה ; או במקרה שמהלך הלידה לא מאפשר איסוף דם טבורי. חשוב לבדוק שלא תחויבו בתשלום במקרה כזה.

 

לקבלת פרטים לגבי שימור דם טבורי לחצו כאן