איך תדעי שרופא הנשים שלך לא מתאים עבורך
בבחירת הרופא שלך מומלץ שתדעי מה חשוב לך באותו רופא עמו את אמורה לחלוק לעיתים קטעים מאוד אינטימיים – פיזיים כרגשיים. הדבר נכון בטיפולי פוריות, בקשיים להגיע לאורגזמה, ובכל בעיה נשית אחרת אותה את אמורה לחלוק עם זר. לאחר שתעני על השאלה מה נכון עבורך תדעי מהם איפיוניי הרופא שלך.
מאת: ריקי לוי דינר, מאמנת אישית וזוגית מנחת סדנאות לאחר לידה
אל רופא הנשים האחרון שלי הגעתי לאחר אכזבה גדולה מהקודם והמלצות חמות באשר לנוכחי מחברה שהייתה אצלו לפני שנים. למרות שהוא לא בעיר מגוריי, ועל חשיבות המרחק של הרופא ממקום מגורייך אפרט בהמשך, החלטתי לנסות את מזלי.
לאחר פגישת הכרות קצרה, בה הוא לא נתן לי שום מרשם, לא סיפק שום הפנייה, אלא רק הקשיב והחווה דעה יצאתי מחדרו הקט, הרמתי טלפון לבעלי ובאנחת רווחה אמרתי לו שהכל יהיה בסדר.
"מה הוא אמר?" שאל בעלי בנימה גברית תכליתית – "כמעט כלום" עניתי אבל הוא השאיר בי תחושה שאני בידיים טובות.
זו אני! הרופא שלי, כל רופא ובייחוד רופא נשים צריך להיות גם סוג של פסיכולוג, להיות רגיש ולהבין כי הסיטואציה בה אנו נדרשות לפסק את אזור חלצינו מול אדם זר אינה סיטואציה קלה מבחינה רגשית.
גם היום ממרחק 3 שנים אני עדיין מניעה את האוטו לעיר אחרת ונוסעת עד אליו. מרגישה בטוחה. עם הרופא הקודם זה לא היה.
מה חשוב לך בעצם?
חברה אחרת שלי לא מבינה מדוע אני נוסעת לעיר אחרת, גם אם קרובה כדי לראות רופא. לה חשובה המקצועיות ואת הרגש היא משאירה בבית. אין זה אומר כי מי שהוא רגיש בהכרח אינו מקצועי ו/או להיפך. כל שזה אומר הוא שלכל אדם קריטריונים אחרים לבחינת הרופאים אליהם הוא הולך. לי חשובה הסבלנות, יכולת ההכלה (גם של הקיטורים) ויצירת התחושה כי אני האחרונה בתור אליו ויש לו יייים זמן עבורי גם אם בתור מחכות עוד 10 כמוני.
בבחירת הרופא שלך מומלץ שתדעי מה חשוב לך באותו רופא עמו את אמורה לחלוק לעיתים קטעים מאוד אינטימיים – פיזיים כרגשיים. הדבר נכון בטיפולי פוריות, בקשיים להגיע לאורגזמה, ובכל בעיה נשית אחרת אותה את אמורה לחלוק עם זר. לאחר שתעני על השאלה מה נכון עבורך תדעי מהם איפיוניי הרופא שלך.
האם חשובות לך המלצות? האם חשובה לך תחושת הבטן כי את בידיים טובות? האם הרזומה הרפואי המרשים? וכהנה וכהנה.
ובכל זאת למרות שאנו שונות אחת מהשנייה והתשובות לשאלה מה חשוב לנו רבות הן, הנה מספר כללים לפיהן תדעי לפחות ממי להתרחק...או במי לבחור.
המרחק הגאוגרפי
אני לא דוגמא טובה למה שאני הולכת להציג כרגע. המרחק הגאוגרפי כן חשוב ואף יכול להיות קריטי. חשבי על עצמך עם צירים שאינך בטוחה אם הם מדומים או לא . . חשבי על עצמך עם כאבי בטן לא מוסברים...עם התחושה שנראה לך שלא שמעת דופק וכיו"ב...במקרים אלו בהם הלחץ הרגשי עולה על גדותיו חשוב להגיע אל הרופא ומהר...חשוב לא להתקע בפקקים. חשובה הזמינות! ועל כך מיד בסעיף הבא.
זמינות
באופן כללי חשובה זמינות הרופא ובייחוד זו של רופא הנשים בשל הסיבות שהוסברו לעיל. בייחוד בהריון אין לעובר תחושת זמן והמים יכולים לרדת בכל שלב. חשוב שיהיה רופא זמין, לא רק בשעות הקבלה שלו אלא אף מבחינת מענה טלפוני. חשבי האם הרופא שלך נותן לך מענה שלא בשעות הקבלה, עד כמה זה קריטי עבורך. מעבר לכך בהתייחס לשעות הקבלה בדקי מראש האם הן מסונכרנות עם השעות בהן את זמינה – כגון לאחר שעות העבודה שלך וכיו"ב.
מקצועיות לצד אחריות
היות ואנו איננו רופאות (הנחה ראשונית שלי), בחינת המקצועיות הרפואית הינה נושא הפכפך. יש שיגידו כי רופא ששולח ליותר מדי בדיקות וצילומים אינו מקצועי מספיק היות ואינו סומך על שיקול הדעת שלו. יש שיאמרו ההיפך ויגדירו אותו כאחראי, וכי אין דבר כזה אחראי מדי. בדקי עם עצמך אלו תחושות עולות בך נוכח הפניות הרופא שלך – האם הן מרובות מדי בעינייך? מועטות מדי? האם נראה לך כי הוא לא בודק מספיק לעומק, או להיפך בודק יותר מדי ומחפש מה לא בסדר. בסופו של יום ללא הינתן הכלים המדעיים לבדיקה נותרת התחושה שלך והצרכים שלך באשר למידת ה'אחריות'/'מקצועיות' שהרופא שלך משדר לך.
קופ"ח/בי"ח
רבות מחברותיי בחרו את הרופא שלהן בהתאם לבית החולים בו הוא עובד. לא ניתן לזלזל בסעיף זה. נשים רבות רוצות ללדת אצל הרופא שלהן בבית החולים בו הוא עובד. הדבר מייצר תחושת שליטה וכי יש המשך לטיפולים ולפניות הרפואית של הרופא עבורך. לא רק זאת אלא שהקשר שנרקם בינך לבין הרופא מותיר את התחושה כי אינך בידיים זרות כאשר הוא מקבל אותך בבית החולים ערב הלידה לדוגמא. עם זאת יש לזכור כי ייתכן ותלדי דווקא ביום בו הוא לא במשמרת. כך או כך להגיע לבית החולים ולומר כי ד"ר....מטפל בך אכן יוצר תחושת רוגע ושליטה.
אין מי שיגיד לך באופן חד משמעי כי אכן משהו לא בסדר, אלא אם כן מדובר בטעות אבחונית שכאן המדד לבדיקה הוא ברור. ובכלל לא מדובר על משהו בסדר או לא ברמה מדוייקת אלא על התחושה אם הרופא שלך מתאים לך או לא. הכל תלוי בשאלה הראשונית – מה חשוב לך ברופא שלך.
מקצועיות תמיד ניתן לבדוק על ידי רקע רפואי ו/או המלצות.
בכל אופן שיהיה בהצלחה.
באדיבות: עיסוי תינוקות