5 טיפים לשינה טובה יותר בהריון מתקדם

תקופת הריון ואת מוצאת את עצמך נלחמת בכל לילה מחדש כדי לישון טוב. בזמן שאת יודעת שאחרי הלידה הלילות שלך יתקצרו עוד יותר, את רוצה לנצל את הזמן ולהצליח לישון טוב כמה שאפשר. אז איך תצליחי לישון עם בטן של חודש שישי? ערכנו עבורך חמישה טיפים שיעשו לך סדר.



5 טיפים לשינה טובה יותר בהריון מתקדם
סוף היום וכל מה שאת רוצה זה להיכנס למיטה ולישון כמו שצריך והקטנטן שוב בועט בבטן, את מתהפכת במיטה והשינה הולכת ומתרחקת? הנה חמישה טיפים שערכנו עבורך ויסייעו לך לעבור טוב יותר את תקופת ההיריון עד הלידה.
 
 
 

1# הקפידי על שינה על הצד

כשאת ישנה על הגב, הבטן מקשה על דרכי הנשימה, מפעילה לחץ על הרחם, והקושי להירדם מתעצם. ראשית, נסי לישון על הצד, כשצד שמאל הוא המועדף כיוון שהוא מקל על הנשימה ומשחרר את הלחץ. בנוסף, שינה על הצד תקל מעלייך את כאבי הגב המתלווים לתקופת ההיריון. הניחי כריות לתמיכה ורפדי את הצד השני כך שתוכלי לישון על הצד במינימום מאמץ ומקסימום נוחות.
 

2# הרימי את הראש

כשהראש מורם משאר הגוף, הנשימה משתחררת וקל יותר ונשום לעומק. הניחי את הראש ואת פלג הגוף העליון על גבי כריות להגבהה, אם קיימת האפשרות לשפע את המזרן – עשי זאת. כך יפחת הלחץ מהסרעפת ותוכלי לנשום בצורה נוחה יותר במהלך הלילה. כרית במיקום הנכון תתמוך בבטן ותקל עוד יותר.
 

3# אל תוותרי על נוחות המזרן

איזון המשקל החדש של הגוף בזמן היריון יוצר כאבי גב ושרירים תפוסים. במזרן שאינו נוח, הכאבים רק ילכו יתעצמו, לכן – הקפידי על נוחות מקסימלית של המזרן, כך שאם את מרגישה שהכאבים מתחזקים, עברי למזרן קשיח או אורטופדי בהתאם לאפשרות. אל תתפשרי על נוחות המזרן.
 

4# הימנעי מארוחות לפני השינה

לאוכל לוקח זמן להתעכל בגוף ואם אנחנו אוכלים לפני השינה, מערכת העיכול תקשה עלייך לישון כל עוד היא לא סיימה לעכל את האוכל. הקפידי להימנע מארוחות כבדות לפחות שעתיים לפני האוכל. יתרה מזאת, נשנושים וחטיפים עלולים לגרום לצרבות ולקשיים בדרכי הנשימה, נסי להימנע גם מהם כדי להבטיח שינה טובה בלי פעילות מאומצת ומיותרת של הגוף.
 

5# שמרי על חושך מוחלט

גם בלי קשר להריון ולידה, חושך ושקט אלו יסודות בסיסיים לשינה טובה. כבי את כל האורות בחדר, וודאי שגם מסך הטלפון לא פועל, סגרי את דלת השירותים ואם את רוצה להשקיע, כסי את האור שעל נורת המזגן. בנוסף, שקט מוחלט יסייע המון לשינה עמוקה, הרעשים הקטנים כמו מאוורר, מזגן בעוצמה גבוהה מידי או אפילו זמזום טורדני יכולים להפריע למחזור השינה הסדיר, הקפידי ששקט מוחלט ישרור בחדר השינה והשתמשי גם באטמים אם צריך. לילה טוב!